De ce o femeie din Scotia nu simte deloc durerea fizica

De ce o femeie din Scotia nu simte deloc durerea fizica

Durerea fizica este ceva cu care multi dintre noi trebuie sa traiasca, iar uneori aceasta este zilnica. Sa nu fii capabil sa simti durerea este ceva aproape inimaginabil, dar asa traieste de 66 de ani o femeie din Scotia.

Aceasta nu simte durerea fizica, arsurile si nici macar interventiile chirurgicale. Aceasta a trait mare parte din viata crezand ca asa ceva e perfect normal.

Cazul ei – care a fost publicat in British Journal Anaesthesia – a atras atentia dupa ce aceasta s-a recuperat in urma unei operatii ortopedice fara sa invoce disconfort fizic.

CITESTE SI:  Cum ar putea masura calitatea aerului viitoarele smartwatch-uri Apple Watch

La fel ca in cazul tuturor pacientilor, aceasta a primit mai multe medicamente de reducere a durerii fizice in timp ce operatia era efectuata. Dar chiar si dupa ce medicamentele si-au pierdut efectul, femeia din Scotia a spus ca nu simte nimic.

Atunci medicii si-au dat seama ca ceva nu e in regula. Scorul durerii de dupa operatie al femeii din Scotia a fost de 0 din 10, spune aceasta. Femeia din Scotia a fost trimisa acasa.

CITESTE SI:  Medicii au crescut o ureche intr-un brat pentru o operatie de reconstructie

Dupa ce s-a intalnit din nou cu medicii, femeia din Scotia a spus din nou ca nu simte nimic, asa ca medicii au decis sa analizeze mai atent. Dupa ce i-au analizat istoricul medical, medicii si-au dat seama ca aceasta nu a invocat niciodata disconfort fizic, nici macar dupa operatii.

Conform stirii, restul familiei sale din Scotia simte durerea fizica, cu exceptia fiului ei care are un anumit grad de insensibilitate la asa ceva. O analiza a genelor ei pare sa fi oferit explicatia pentru toate acestea.

CITESTE SI:  Cum a scapat Apple Watch cu viata o femeie care sufera de epilepsie

Cercetatorii subliniaza ca femeia din Scotia are o micro-stergere in ADN-ul ei, precum si o gena FAAH anormala, lucruri strans legate de diferite grade de insensibilitate. Foarte probabil mai exista si alti oameni care nu simt durerea fizica, pe langa aceasta femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *