fbpx

De ce Facebook nu va mai recomanda grupuri de sanatate

De ce Facebook nu va mai recomanda grupuri de sanatate

Compania Facebook din Statele Unite a anuntat ca nu va mai recomanda grupuri de comunitati cu subiecte de sanatate pe platforma sa, o decizie considerata de catre unii controversata.

FB sustine ca comunitatile dedicate subiectelor legate de sanatate nu mai sunt eligibile sa apara la recomandari. Update-ul face parte dintre noile eforturi ale companiei de a contracara dezinformarea.

“Pentru a acorda prioritate conectarii oamenilor cu informatii corecte despre sanatate, nu vom mai prezenta grupuri de sanatate la recomandari”, precizeaza Facebook intr-un comunicat.

CITESTE SI:  Prima tara care va lansa o aplicatie pentru coronavirusul Wuhan bazata pe API-ul de la Apple si Google

Facebook sustine ca utilizatorii vor putea in continuare sa caute aceste grupuri si sa invite pe altii sa se alature acestora, doar ca aceste comunitati nu vor mai aparea la recomandari.

Grupurile de pe Facebook, in special cele care cu subiecte legate de sanatate, sunt problematice pentru companie. Comunitatile dedicate teoriilor conspiratiei anti-vaccin, de exemplu, au fost legate de dezinformarea QAnon si COVID-19 – adesea printre recomandarile algoritmice ale companiei.

CITESTE SI:  Se pare ca Fitbit inca se chinuie sa produca un smartwatch

Mark Zuckerberg a declarat recent ca nu va elimina postarile anti-vaccin in acelasi fel in care procedeaza pentru dezinformarea COVID-19. Cat despre QAnon, Facebook sustine ca trece la masuri pentru a impiedica raspandirea comunitatilor asociate teoriei conspiratiei prin reducerea continutului acestora in News Feed.

FB din Statele Unite a eliminat anterior sute de comunitati asociate miscarii. Daca singurul administrator al unui grup il abandoneaza, compania va recomanda rolul unor membri.

CITESTE SI:  De ce Xiaomi n-a anuntat inca un smartphone pliabil

Daca nimeni nu accepta, compania va arhiva definitiv grupul. Facebook sustine faptul ca sanctioneaza acele comunitati care impartasesc afirmatii false de sanatate care sunt respinse de verificatori si ca a eliminat peste 1 milion de comunitati in ultimul an pentru incalcarea regulilor.