fbpx

De ce Dyson nu va produce ventilatoare pentru pacientii infectati cu coronavirusul Wuhan din Regatul Unit

De ce Dyson nu va produce ventilatoare pentru pacientii infectati cu coronavirusul Wuhan din Regatul Unit

Compania Dyson din Regatul Unit a precizat anterior ca va produce ventilatoare pentru pacientii infectati cu coronavirusul Wuhan din Regatul Unit si care nu pot respira fara aceste aparate. Dar compania a renuntat – si exista un motiv.

Planul companiei Dyson de a produce ventilatoare pentru pacientii din Regatul Unit in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan s-a incheiat. Compania si-a suspendat productia dupa ce in Regatul Unit s-a precizat ca ventilatoarele CoVent nu sunt necesare, a indicat fondatorul companiei, James Dyson, pentru Engadget.

CITESTE SI:  Cum usureaza Google dezvoltatorilor crearea de aplicatii pentru Chrome OS

Acesta a adaugat ca compania lui nu va accepta niciun ban public in ciuda faptului ca a cheltuit 20 de milioane de lire sterline la acest proiect. Dar el spera ca ventilatoarele sale vor fi utile in alte tari care se confrunta cu coronavirusul Wuhan.

Omul de afaceri sustine ca doar un sfert dintre ventilatoarele disponibile in Regatul Unit sunt in utilizare de catre pacienti, conform BBC. Cabinetul guvernului britanic nu a decis inca daca sa foloseasca noile ventilatoare pentru pacientii infectati cu coronavirus.

CITESTE SI:  Armata acestei tari lucreaza la un sistem de incarcare autonoma a dronelor

Suspendarea vine dupa un incident din jurul anuntului de la sfarsitul lunii martie al companiei Dyson. Sursele Telegraph sustin ca anuntul de incheiere din partea companiei Dyson l-au deranjat pe premierul Regatului Unit, pentru ca compania a impiedicat planurile de a contura un plan pentru a stimula capacitatea Serviciului National de Sanatate pentru pacientii cu coronavirusul Wuhan.

Practic, Dyson a actionat de dragul publicitatii, chiar daca avea nevoie mai intai de aprobare pentru a continua. Dupa cum indica compania Dyson, asta nu inseamna ca CoVent dispare.

CITESTE SI:  In ce fel companiile tehnologice sunt diferite de monopolurile obisnuite

Tarile afectate de coronavirusul Wuhan, cum ar fi SUA, inca ar avea pacienti care au nevoie de aceste ventilatoare. Iar o lipsa a cererii in Regatul Unit este in mod clar un lucru bun, in acest moment cand oamenii sunt ingrijorati ca spitalele vor fi coplesite de pacientii infectati cu coronavirusul Wuhan.