fbpx

De ce contesta unii vaccinul anti-coronavirus al Rusiei

De ce contesta unii vaccinul anti-coronavirus al Rusiei

In timp ce natiunile si ONG-urile din intreaga lume incearca sa dezvolte un vaccin sigur si eficient impotriva coronavirusului, Rusia a anuntat marti ca are deja un vaccin.

“Un vaccin impotriva coronavirusului a fost inregistrat pentru prima data in lume in aceasta dimineata”, declarat presedintele rus in timpul unei conferinte de presa.

“Am fost informat ca functioneaza destul de eficient si ca formeaza o imunitate stabila”. Se pare ca presedintele rus e atat de increzator in eficacitatea tratamentului incat si-a vaccinat o fiica cu acest vaccin anti-coronavirus.

CITESTE SI:  Aceasta tara impune prin lege preinstalarea de aplicatii autohtone pe smartphone-urile vandute acolo

“Una dintre fiicele mele a testat vaccinul”, a declarat acesta. “Aceasta a experimentat temporar o temperatura ridicata, iar acum se simte ok”. Cu toate acestea, faptul ca tratamentul pentru coronavirusul Wuhan a fost definitivat atat de devreme i-a determinat pe cercetatorii din afara Rusiei sa se intrebe daca Rusia poate s-a pripit pentru a fi prima tara din lume cu un leac viabil pentru coronavirus.

Formula, denumita Sputnik-V in onoarea primului satelit care a ajuns in spatiu in 1957, a fost dezvoltata de Institutul Gamaleya din Moscova, Rusia.

CITESTE SI:  Continuarea carui film bazat pe un joc video a fost confirmata?

Cu toate acestea, unii pretind ca institutul din Rusia nu a publicat date de dezvoltare sau stiintifice referitoare la crearea leacului si ca nici nu a trecut printr-o analiza amanuntita.

Acei oameni sustin ca, fara acele date, Organizatia Mondiala a Sanatatii nu poate evalua siguranta si eficienta leacului. Oficialii de sanatate din Rusia au subliniat ca personalul medical, profesorii si alte grupuri de oameni din linia intai vor fi printre primii oameni care vor fi vaccinati cu acest vaccin anti-coronavirus, atunci cand va fi produs in cantitati suficiente.

CITESTE SI:  Compania care produce in masa viziere pentru coronavirusul Wuhan

“Am primit solicitari preliminare pentru peste 1 miliard de doze de vaccin anti-coronavirus din 20 de tari”, a declarat directorul fondului de investitii din Rusia pentru CNN marti. Si se pare ca un numar de companii americane sunt interesate.