fbpx

Cum vor putea tasta nevazatorii pe smartphone-urile Android, datorita Google

Cum vor putea tasta nevazatorii pe smartphone-urile Android, datorita Google

Compania Google din Statele Unite a pregatit ceva pentru smartphone-urile de la Android 5.0 in sus. Este vorba despre ceva ce le va permite nevazatorilor si oamenilor cu deficiente de vedere sa poata tasta pe smartphone, iar asta fara a fi nevoie de conectarea unui dispozitiv extern la smartphone-ul Android.

Google lanseaza o noua tastatura care permite utilizatorilor nevazatori sau cu vedere deficitara sa tasteze in limbajul Braille, fara hardware suplimentar si in orice aplicatie.

CITESTE SI:  Cum imbunatateste Facebook serviciul Marketplace cu AI

Tastatura Braille TalkBack pentru nevazatori e integrata direct in Android, asa ca ar trebui sa functioneze daca postezi pe retelele de socializare, daca raspunzi la un mesaj sau scrii un e-mail.

Google spune ca tastatura pentru nevazatori va fi familiara pentru oricine a tastat in limbajul Braille inainte. Odaca ce tastatura TalkBack a Google este activata in sectiunea Accesibilitate, poti glisa pe ecran pentru a deschide tastatura pe telefonul Android.

Aceasta are un aspect standard de 6 taste, iar fiecare tasta contine unul dintre cele 6 puncte Braille. Pentru a tasta “A” trebuie sa apesi punctul 1, iar pentru “B” trebuie sa apesi pe punctul 1 si pe punctul 2 impreuna.

CITESTE SI:  Guvernul Statelor Unite ii da voie companiei SpaceX sa lanseze masina lui Elon Musk spre Marte

Pentru inceput, aceasta tastatura Braille pentru nevazatori a Google e disponibila numai in limba engleza pentru smartphone-urile Android care ruleaza versiunea 5.0 sau o versiune ulterioara.

Pana acum, tastarea in Braille a necesitat ca utilizatorii nevazatori sa conecteze un dispozitiv extern la smartphone-ul Android, ceea ce poate consuma timp cand doresti doar sa tastezi ceva rapid pe smartphone.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Yahoo nu a resetat parolele ca urmare a bresei de date

Ca parte a misiunii sale de a face tehnologia mai accesibila, Google spera ca tastatura Braille isi va dovedi utilitatea pentru nevazatorii posesori de smartphone-uri Android. Noul proiect se alatura altor eforturi de accesbilitate ale Google, cum ar fi utilizarea inteligentei artificiale pentru a descrie imagini in browserul Chrome, Voice Access, subtitrare in timp real si aplicatii precum Live Transcriber si Sound Amplifier.