fbpx

Jocul care s-a vandut cu 1,5 milioane de dolari la o licitatie

Jocul care s-a vandut cu 1,5 milioane de dolari la o licitatie

Un anumit joc vechi de zeci de ani e acum oficial cel mai scump joc care s-a vandut vreodata la o licitatie. Suma cu care s-a vandut e de 1,56 milioane de dolari si e vorba despre o copie fizica in stare excelenta. Acea copie fizica a fost vanduta de casa de licitatii Heritage Auctions din Statele Unite.

Mario e probabil unul dintre cele mai cunoscute personaje si francize din industria gaming-ului. Acest e motivul pentru care nu e surprinzator faptul ca o copie sigitala a Super Mario 64 s-a vandut cu 1,5 milioane de dolari la o licitatie in weekend.

CITESTE SI:  Ce numar dezamagitor de iPhone-uri ar fi vandut Apple in India

Mai exact, aceasta s-a vandut pentru 1,56 milioane de dolari. Ceea ce e interesant e ca, cu cateva zile inainte de vanzare, o copie nedesfacuta a versiunii NES a The Legend of Zelda s-a vandut pentru 870.000 de dolari, dar aceasta suma a fost eclipsata la scurt timp de Super Mario 64.

Astfel, Super Mario 64 e acum cel mai scump joc care a fost vreodata vandut si posibil singurul joc care a depasit suma de 1 milion de dolari. Conform publicatiei The Verge din Statele Unite, in ultimul an, diverse exemplare vintage au fost scoase la licitatie.

CITESTE SI:  Jocul Angry Birds 2 va fi anuntat pe data de 28 iulie

In aprilie 2021, o copie a Super Mario Bros. s-a vandut cu 660.000 de dolari. Oamenii se intreaba daca astfel de licitatii ar mai fi posibile in urmatorii 10-20 de ani.

Asta pentru ca jocurile din ziua de azi se vand de obicei ca copii digitale, nu fizice. Daca sperai sa poti vinde candva si tu un joc fizic la licitatie pentru astfel de sume, poate ar fi timpul sa cumperi copiile in forma lor fizica.

CITESTE SI:  Konami nu vrea ca jucatorii sa foloseasca jocul Metal Gear Survive ca serviciu de intalniri

Ce parere ai despre faptul ca o copie fizica Super Mario 64 s-a vandut pentru 1,5 milioane de dolari? Crezi ca va aparea vreodata la o licitatie vreun joc care se va vinde mai scump decat Super Mario 64?