fbpx

Cum se asigura Amazon ca angajatii sai mentin distantarea sociala

Cum se asigura Amazon ca angajatii sai mentin distantarea sociala

Din cauza coronavirusului Wuhan, se recomanda sa mentinem distantarea sociala. Adica sa nu ne aflam prea aproape de o alta persoana. Compania Amazon din Statele Unite a gasit o modalitate de a-i incuraja pe angajatii sai din depozite sa mentina o distantare sociala adecvata.

Pentru a contracara raspandirea coronavirusului Wuhan, experti in sanatate din intreaga lume i-au sfatuit pe oameni sa mentina distanta.

Acest lucru inseamna ca oamenii trebuie sa stea la distanta unul de celalalt pentru a preveni transmiterea coronavirusului Wuhan, sau macar pentru a ingreuna coronavirusului gasirea unei noi gazde.

CITESTE SI:  Cum detecteaza acest sutien cancerul de san

La Amazon, compania din Statele Unite a anuntat o noua caracteristica pe care o va implementa pentru angajatii din depozitul sau, caracteristica care se numeste “Distance Assistant”.

Aceasta caracteristica a Amazon se va baza pe realitatea augmentata, senzori ToF, dar si pe inteligenta artificiala pentru a aplica regulile de distantare sociala intre angajatii depozitului Amazon, instiintandu-i daca angajatii sunt prea apropiati intre ei.

CITESTE SI:  Producatorul auto care va produce masti medicale

Potrivit Amazon: “Pe masura ce oamenii trec pe langa camera, un monitor afiseaza video in regim de live suprapunerile vizuale, pentru a arata daca angajatii se afla la o distanta de 1,8 metri intre ei. Cei care pastreaza distanta de 1,8 metri sunt evidentiati intr-o anumita culoare, in timp ce cei care sunt prea apropiati sunt evidentiati in alta culoare. Indicatorii de pe ecran sunt proiectati pentru a-i incuraja pe angajati sa mentina o distantare sociala adecvata intre ei, din cauza coronavirusului Wuhan”.

CITESTE SI:  Se pare ca Foxconn va achizitiona Sharp pentru 6,24 de miliarde de dolari

Amazon nu este prima companie care a folosit realitatea augmentata pentru a se respecta distantarea sociala pentru coronavirusul Wuhan. Anterior, au aparut initiative similare pentru aplicatii precum Snapchat, dar si Google a folosit realitatea augmentata pentru a permite oamenilor sa mentina distanta.