fbpx

Cum s-ar putea regenera foarte eficient smaltul dintilor, conform cercetatorilor din China

Cum s-ar putea regenera foarte eficient smaltul dintilor, conform cercetatorilor din China

Cercetatorii din China sustin ca au reusit sa gaseasca o modalitate de a regenera smaltul dintilor. Desi smaltul e cel mai dur tesut din organism, acesta nu se poate regenera de la sine.

Exista un motiv pentru care ni se spune sa evitam sa consumam anumite tipuri de alimente si anumite tipuri de bauturi, cum ar fi cele racoritoare.

Asta pentru ca acestea pot eroda smaltul dintilor. Acest lucru, la randul sau, provoaca complicatii ale dintilor, din cauza faptului ca acest strat nu se poate autorepara sau creste din nou.

CITESTE SI:  Ce pret are noul aspirator robot 360 Heurist al Dyson anuntat oficial

Desi exista paste pentru dinti care pot contribui la remineralizarea si regenerarea dintilor, nu au un efect prea mare. Cu toate acestea, exista cateva vesti bune.

Conform cercetatorilor de la Universitatea Zhejiang din China care au lucrat la un studiu publicat in Science Advances, e posibil ca cercetatorii din China au gasit o modalitate de a regenera aceasta componenta a dintilor.

Acest lucru a fost realizat prin dezvoltarea de catre cercetatorii din China a unei modalitati de a produce grupuri minuscule de fosfat de calciu, componenta principala gasita in smalt.

CITESTE SI:  Primul smartphone de gaming cu incarcare de 120W

Cercetatorii din China au testat apoi aceste grupuri de fosfat de calciu pe hidroxiapatita cristalina (despre care se spune ca e similara cu smaltul natural) si au descoperit ca aceste grupuri au reusit sa fuzioneze materialul mult mai bine, comparativ cu metodele mai traditionale de regenerare, cum ar fi utilizarea rasinii.

Conform cercetatorilor de la universitatea din China, acesta e un pas deosebit de important deoarece, in timp, smaltul va incepe sa se cristalizeze si regenereze acolo unde trebuie, pana in punctul in care rezistenta este similara cu cea a smaltului natural nedeteriorat al dintilor.

CITESTE SI:  De ce Sony concediaza mare parte dintre angajatii din divizia sa de smartphone-uri

Cercetatorii din China au spus ca au vorbit cu stomatologii si au ajuns la concluzia ca aceasta este o metoda de regenerare care ar putea fi folosita in viitor, daca s-ar dovedi ca functioneaza.

Sursa imagine: Flickr.com