fbpx

Cum i-a fost util senzorul cardiac al lui Apple Watch unui batran

Cum i-a fost util senzorul cardiac al lui Apple Watch unui batran

Senzorii de ritm cardiac nu sunt ceva tocmai nou si i-am vazut inclusi in trackere fitness in trecut, dar inainte de asta acesti senzori erau de fapt accesorii separate.

Cu toate acestea, odata cu smartwatch-ul Apple Watch, senzorii de ritm cardiac au evoluat si au devenit mai mult decat doar o modalitate de a masura ritmul cardiac.

Am auzit numeroase cazuri in care aceasta caracteristica de pe Apple Watch a fost vitala pentru vietile utilizatorilor, acestia fiind alertati in legatura cu un ritm cardiac neobisnuit de ridicat.

CITESTE SI:  De ce unui operator din Noua Zeelanda i s-a interzis sa foloseasca echipamente Huawei

Asa s-a intamplat si in cazul lui Roy Robinson in varsta de 74 de ani a carui viata a fost recuperata de smartwatch-ul sau Apple Watch. Smartwatch-ul batranului l-a alertat in legatura cu o posibila fibrilatie atriala, datorita instrumentului de monitorizare ECG construit in smartwatch.

Interesant e faptul ca batranul nu avea idee ce este fibrilatia atriala, dar cand acesta a primit alerta de la Apple Watch, o ruda de-a batranului l-a indemnat sa mearga urgent la spital, fiind ulterior internat acolo.

CITESTE SI:  Cum masoara aceasta aplicatie ritmul cardiac fara contact pe piele

Nu e clar ce ar fi putut provoca alerta pentru fibrilatie atriala pe smartwatch-ul sau, pentru ca nu au fost oferite detalii. Batranul nu e sigur daca Apple Watch i-a fost vital vietii lui, dar el crede ca smartwatch-ul a avut fara indoiala un rol pozitiv.

In astfel de cazuri, alertarea Apple Watch cu privire la o afectiune de sanatate este de obicei utila. De exemplu, daca ceasul inteligent cu senzor de ritm cardiac al companiei din Cupertino nu il alerta in mod constant in legatura cu fibrilatia atriala, batranul n-ar fi luat nicio masura si e posibil ca ulterior n-ar mai fi avut sanse.

CITESTE SI:  La ce va fi folosita camera cat un fir de nisip

Batranul alertat de senzorul de ritm cardiac de pe smartwatch a indicat, de asemenea, ca cea mai buna parte a fost cand insusi CEO-ul Tim Cook al companiei Apple din Cupertino i-a trimis lui un e-mail personal.