fbpx
Cum functioneaza senzorul purtabil AI care detecteaza boli cardiace

Cum functioneaza senzorul purtabil AI care detecteaza boli cardiace

Un grup de cercetatori cred ca au gasit solutia pentru cei care au boli cardiace si vor sa le monitorizeze. Cercetatorii au dezvoltat un senzor purtabil cu AI care poate detecta si monitoriza in permanenta bolile cardiace. Acestia au dezvaluit si cum functioneaza acest senzor purtabil dotat cu AI.

Smartwatch-urile noastre au ajuns sa poata detecta destul de bine boli cardiace, sau cel putin sa-l anunte pe purtator ca ceva nu e in regula. Asta e foarte bine, deoarece astfel neregulile sunt detectate din timp si nu cand e prea tarziu.

CITESTE SI:  "Nimeni nu a facut niciun ban cu Windows Phone", a spus seful international al Huawei

Pana acum, au fost dezvaluite o serie de povesti cu oameni care au scapat cu viata datorita detectarii precoce. Acum se pare ca, datorita muncii depuse de cercetatori din Statele Unite, s-a reusit dezvoltarea unui senzor purtabil bazat pe AI care va putea detecta insuficienta cardiaca din timp, ceea ce ar putea duce la prevenirea nevoii ca pacientii sa viziteze un spital.

CITESTE SI:  Hackerii HBO cer o rascumparare de milioane de dolari in Bitcoin

Potrivit unuia dintre autorii studiului, Joseph Stehlik: “Datorita capabilitatii de detectare cu usurinta si din timp a bolilor cardiace, medicii vor putea initia interventii prompte care ar preveni respitalizarea si la oprirea agravarii insuficientei cardiace”.

Cum functioneaza senzorul cu AI? Senzorul purtabil va transmite datele catre un smartphone prin Bluetooth. Datele respective sunt apoi trimise catre o platforma de analiza dezvoltata de PhysIQ care foloseste AI pentru a stabili o linie de baza normala.

CITESTE SI:  HTC anunta lansarea lui Desire 320

Pornind de acolo, daca datele culese de senzorul purtabil deviaza de la norma, acest lucru ar putea fi un indiciu ca ceva nu e in regula, iar utilizatorul va fi alertat in consecinta.

Pana acum, bazandu-se pe teste, s-a descoperit ca sistemul AI are o precizie de 80% cand vine vorba despre prezicerea necesitatii spitalizarii. De asemenea, senzorul purtabil cu AI poate detecta boli cardiace destul de devreme, cu aproximativ 10,4 zile mai devreme.