La CEATEC 2019, a fost observata Olympus ORBEYE – o camera medicala uimitoare si puternica pentru interventii chirurgicale pe creier – care este propulsata de senzori de camera de la Sony, unii dintre ei fiind atat de mici incat pot incapea in smartphone-uri.
Multi oameni inca nu realizaza ca cele mai bune camere de smartphone sunt aproape intotdeauna propulsate de cel putin un senzor de la Sony. Olympus ORBEYE aduce imagine 4K si 3D echipelor de chirurgi care realizeaza interventii chirurgicale extrem de precise si dificile pe creier.
Aceasta camera uimitoare este probabil unul dintre cele mai mari progrese in neurochirurgie de la inventarea microscopului chirurgical. Unele detalii sunt atat de mici incat orice greseala poate avea consecinte grave.
Camera uimitoare Olympus ORBEYE este conectata la un monitor mare, iar acesta arata intregii echipe medicale ceea ce vede chirurgul care opereaza pe creier. Faptul ca toti medicii vad acelasi lucru creste gradul de constientizare si permite altor membri sa interactioneze si sa ofere sfaturi, daca este necesar.
Daca interventia chirurgicala pe creier este inregistrata, aceasta poate capata o utilitate educationala. Olympus ORBEYE este montata pe un brat cu mai multe axe, astfel incat camera sa poata fi orientata in orice directie.
Platforma de montare cu profil scazut este proiectata sa necesite un spatiu redus. Un zoom de mare putere arata cele mai mici detalii, dar camera uimitoare poate mai mult decat atat.
Echipata cu imagine in infrarosii, cu lumina albastra si cu banda ingusta, Olympus ORBEYE poate evidentia diferitele tipuri de tesut din creier pentru ca medicii sa opereze cu o precizie mai mare in interventii chirurgicale.
Camera uimitoare Olympus ORBEYE pentru interventii chirurgicale chiar poate distinge tumorile de tesuturile sanatoase din creier pentru a minimiza daunele produse in timpul operatiei. In cele din urma, utilizarea unui ecran mare reduce foarte mult tensiunea asupra ochilor, in cazul interventiilor chirurgicale pe creier lungi.
Se stie ca medicii chirurgi petrec multe ore in operatii, pentru ca, odata incepute, acestia trebuie sa le incheie pentru ca pacientul sa ajunga in stare stabila. Cea mai lunga interventie chirurgicala de pana in prezent a durat 103 ore si era una pe creier.