fbpx

Despre consola de jocuri a Qualcomm similara Nintendo Switch

Despre consola de jocuri a Qualcomm similara Nintendo Switch

Compania Qualcomm din Statele Unite s-ar putea sa lanseze propria sa consola de jocuri similara celei Nintendo Switch. S-a dezvaluit ce sistem de operare ar putea rula si ce cip ar integra.

Qualcomm este o companie cu care oamenii sunt familiarizati atunci cand vine vorba despre cipurile mobile, dar se pare ca compania din Statele Unite intentioneaza sa activeze si in alte categorii de produse.

Potrivit unei stiri de Android Police, compania Qualcomm din Statele Unite intentioneaza sa-si proiecteze propria consola de jocuri. Se crede ca acea consola va fi foarte similara cu Nintendo Switch si ca principala diferenta este ca va fi propulsata de sistemul de operare Android.

CITESTE SI:  Acestea sunt controlerele mobile de gaming ale Nacon pentru xCloud

De asemenea, ar integra un cip de la Qualcomm. Astfel, compania din Statele Unite se poate extinde si in alte piete, in afara de cea mobila. Nu ar fi ceva exagerat.

Consola Nintendo Switch este propulsata de cipul Tegra de la NVIDIA care, similar cu gama de cipuri Snapdragon a Qualcomm, se bazeaza pe arhitectura ARM. Teoretic (si in unele demonstratii aparute), Nintendo Switch ar fi capabila sa ruleze sistemul de operare Android.

CITESTE SI:  Cum poti traduce jocuri video vechi din limba japoneza in engleza

Deci, nu ar fi o exagerare pentru compania din Statele Unite sa creeze o consola de jocuri cu Android similara celei Nintendo Switch. Acestea fiind spuse, desi acest lucru e fezabil, vor exista cumparatori?

In trecut, unele console de jocuri cu Android nu au avut vanzari spectaculoase. In plus, smartphone-urile noastre de zi cu zi sunt suficient de capabile pentru gaming, asa ca de ce ar trebui sa cumparam un nou dispozitiv?

CITESTE SI:  Ce dispozitiv de gaming ar putea lansa Apple

Oricum ar fi, Qualcomm inca nu a oferit informatii oficiale, asa ca trateaza aceasta stire cu o doza de precautie pentru moment. Ce parere ai despre stire? Crezi ca compania Qualcomm din SUA isi va lansa in cele din urma propria consola de jocuri similara celei Nintendo Switch?