fbpx

Cum e robotul pentru ingrijirea varstnicilor al Samsung

Cum e robotul pentru ingrijirea varstnicilor al Samsung

Ei bine, asta-i o surpriza. Pe langa toate discutiile despre TV-uri si aparate casnice, compania Samsung din Coreea de Sud a folosit conferinta de presa de la CES 2019 pentru a anunta o serie de roboti pentru ingrijirea varstnicilor – un domeniu complet nou pentru compania Samsung de electronice de consum.

Compania sud-coreeana a oferit o mica prezentare a Samsung Bot Care pe scena evenimentului. Robotul este un asistent pentru ingrijirea sanatatii celor varstnici si pentru alte persoane care au nevoie de ingrijire la domiciliu. Bot Care e capabil de mai multe lucruri.

CITESTE SI:  Ce dispozitive noi urmeaza compania Apple sa lanseze

Samsung este o companie cel mai bine cunoscuta pentru smartphone-urile si televizoarele sale. Insa se pare ca compania a avut un anunt supriza la CES 2019. Compania a anuntat un robot care se numeste Samsung Bot Care.

Acesta este un robot care se poate deplasa singur si a fost conceput pentru ingrijirea varstnicilor. Robotul Bot Care va fi capabil sa le ofere utilizatorilor instructiuni de sanatate si va putea sa monitorizeze semnele vitale ale celor varstnici.

CITESTE SI:  De ce YouTube ti-ar putea inchide canalul, spun surse

Va putea monitoriza somnul varstnicilor, desi nu suntem siguri daca acest lucru va functiona. Mai mult, un robot care te urmareste in timp ce dormi suna putin inspaimantator.

Asa cum era de asteptat, dat fiind faptul ca dispozitivul Samsung Bot Care e destinat sa-i ingrijeasca pe varstnici, acesta va fi capabil sa sune la serviciile de urgenta daca detecteaza ca ceva nu e in regula.

CITESTE SI:  De ce noul update Google Maps deranjeaza autoritatile

Exista, de asemenea, si alte caracteristici legate de sanatate, cum ar fi terapia muzicala, urmarirea medicamentelor, ghidurile de exercitii fizice si asa mai departe.

Bineinteles, ramane de vazut daca acest robot Bot Care pentru ingrijirea varstnicilor va deveni un produs comercial. Dar prezentarea efectuata de Samsung ar putea fi un indiciu cu privire la viitor.