fbpx

Cum a scapat cu viata Apple Watch un barbat prin detectarea caderii

Cum a scapat cu viata Apple Watch un barbat prin detectarea caderii

S-a vorbit de mai multe ori despre functionalitatea ECG din smartwatch-ul Apple Watch Series 4 care ii alerteaza pe utilizatori pentru a merge la medic.

Dar pe langa ECG, smartwatch-ul are si o functionalitate de detectare a caderii. Aceasta caracteristica a smartwatch-ului a scapat cu viata un barbat din Norvegia.

Una dintre caracteristicile smartwatch-ului este abilitatea de a detecta caderea si a solicita ajutoare in cazul in care utilizatorul nu raspunde dupa cadere.

Intr-o stire de NRK aflam ca aceasta caracteristica de detectare a caderii a lui Apple Watch Series 4 a scapat cu viata un barbat in varsta de 67 de ani din Norvegia care a fost gasit inconstient pe podeaua baii sale de catre cei de la urgente.

CITESTE SI:  La ce va fi folosita camera cat un fir de nisip

Potrivit fiicei barbatului, “Ar fi putut fi mult mai rau. Toata dimineata m-am intrebat: ‘Ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi purtat smartwatch-ul?’ Acesta nu si-a adus telefonul mobil in baie. E uimitor faptul ca a primit ajutoare atat de rapid, de la pornirea alarmei si pana ce a fost gasit. A fost o cadere grava, probabil ceasul inteligent l-a scapat cu viata”.

CITESTE SI:  Ce procent din anumite teste ADN s-ar putea sa nu fie precise

S-a indicat ca barbatul a mers la baie in mijlocul noptii, a lesinat si a cazut pe podea, suferind trei fracturi. Se pare ca barbatul se recupereaza acum in spital si ca e destul de in regula.

De obicei, cand vine vorba despre povesti despre smartwatch-ul Apple Watch Series Series 4 care scapa oameni cu viata, este vorba despre functia de monitorizare a ritmului cardiac care depisteaza posibile atacuri de cord.

CITESTE SI:  Ce pret are cel mai bun smartwatch pentru sanatate, Withings ScanWatch

Cu toate acestea, cu noua caracteristica de detectare a caderii, se pare ca Apple Watch Series 4 este mai util ca niciodata. Caracteristica de detectare a caderii e dezactivata in mod prestabilit pe smartwatch, asta pana ce utilizatorul da de inteles ca are o varsta de peste 65 de ani.