fbpx
Coronavirusul Wuhan. Cum impiedica Apple urmarirea contactilor in Franta

Coronavirusul Wuhan. Cum impiedica Apple urmarirea contactilor in Franta

Se intampla ca Franta sa lucreze la propria aplicatie pentru urmarirea contactilor, pe fondul coronavirusului Wuhan. Se doreste ca aceasta sa fie lansata pentru Android si iOS. Din pacate, pare ca Apple impiedica eforturile Frantei de urmarire a contactilor.

Unul dintre neajunsurile dispozitivelor Apple este ca aceasta companie e una limitativa. De obicei, acest lucru inseamna o multime de restrictii cu care dezvoltatorii tind sa se confrunte atunci cand incearca sa creeze aplicatii pentru platforma iOS.

CITESTE SI:  Premiera pentru aplicatia Snapchat a Snap

Din pacate pentru guvernul din Franta, restrictiile companiei Apple asupra tehnologiei Bluetooth zadarnicesc eforturile de a crea o aplicatie de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan.

Odata cu aparitia coronavirusului Wuhan in lume, urmarirea contactilor are o importanta extrema. Asta pentru ca permite oficialilor din domeniul sanatatii sa identifice de indata cu cine a intrat in contact o persoana infectata cu coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Ce caracteristica utila va primi aplicatia Calculator de pe Windows 10

Franta dezvolta o aplicatie proprie pentru coronavirus, insa restrictiile Bluetooth ale Apple ingreuneaza procesul. Vorbind pentru publicatia Bloomberg, ministrul digitalului din Franta, Cedric O, a declarat: “Solicitam companiei Apple sa elimine obstacolul tehnic pentru a ne permite sa dezvoltam o solutie europeana de sanatate care va fi legata de sistemul nostru de sanatate”.

Din pacate, pare ca discutiile nu progreseaza si ca compania nu coopereaza pentru Franta, in acest moment al pandemiei de coronavirus Wuhan. Acestea fiind spuse, trebuie remarcat faptul ca Apple si Google au anuntat recent ca vor colabora pentru a dezvolta API-uri de urmarire a contactilor care vor fi incoporate in iOS si Android, permitand dezvoltatorilor sa dezvolte aplicatii de urmarire a contactilor. Dar acest lucru starneste ingrijorare, asa ca guvernele lumii s-au gandit sa dezvolte aceste aplicatii pe cont propriu.