fbpx

Ce stat din SUA doreste camioane electrice pe sosele incepand cu 2024

Ce stat din SUA doreste camioane electrice pe sosele incepand cu 2024

Un anumit stat din SUA solicita ca, incepand cu anul 2024, camioanele de pe soselele sale sa fie electrice si fara emisii. Pe langa asta, se doreste ca toate camioanele vandute in acel stat din SUA sa fie electrice si fara emisii pana in anul 2045. Acestia sunt niste pasi necesari pentru indeplinirea ambitiilor ecologice ale Californiei.

Acest stat din SUA solicita ca toate autocamioanele sa fie electrice si cu emisii zero incepand cu 2024, datorita unei noi dispozitii de la Consiliul de Resurse Aeriene din California.

CITESTE SI:  Cum e browserul Edge bazat pe Chromium al Microsoft disponibil pentru testare beta

Regulamentul, pe care consiliul il numeste “primul din lume”, se doreste a fi un pas al Californiei pentru indeplinirea obiectivelor sale pe termen lung privind emisiile.

Regula se va aplica in mod special pentru camioanele care cantaresc 3855 de kilograme si peste. Conform dispozitiei, fiecare nou autocamion vandut in California trebuie sa fie electric si cu zero emisii pana in 2045, pentru a circula pe sosele.

De asemenea, se precizeaza ca, pana in 2035, statul din SUA va avea o flota electrica cu zero emisii in porturi si langa cai ferate si ca, pana in 2040, vor exista camioane de livrari “last-mile”.

CITESTE SI:  Cum ar permite Apple deblocarea masinilor fara cheia obisnuita

Acel consiliu al statului din SUA sustine ca autocamioanele cu motor cu ardere interna reprezinta 70% din poluarea cauzata de smog si 80% din funinginea cancerigena in California, acestea fiind principala sursa de poluare a aerului in California.

Acest stat din SUA doreste sa reduca cu 40% gazele cu efect de sera pana in 2030 si cu 80% pana in 2050. Asadar, este de inteles ca este nevoie de dispozitii drastice pentru indeplinirea acestor obiective ambitioase.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Qualcomm incearca sa interzica vanzarea iPhone-urilor in Statele Unite

Dispozitiile sunt doar ultima modificare care ar face camioanele cu emisii zero sa fie mai comune pe autostrazi si sosele. Un grup de companii de electricitate din statele California, Oregon si Washington din SUA lucreaza in prezent pentru a propune o autostrada pentru camioanele electrice.

De asemenea, unii producatori auto, inclusiv Nikola, Toyota si Tesla, incearca sa fie parte din solutie, lucrand pentru a comercializa camioane electrice.