Ce solutie a aparut pentru cei paralizati din cauza lezarii maduvei spinarii

Ce solutie a aparut pentru cei paralizati din cauza lezarii maduvei spinarii

Leziunile maduvei spinarii pot fi foarte periculoase, deoarece pot adesea duce un pacient intr-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, un nou implant spinal revolutionar i-a permis unui barbat paralizat cu o leziune – care folosea scaunul cu rotile – sa mearga din nou.

Alti doi barbati care au primit implanturile spinale au reusit sa-si recapete controlul asupra muschilor picioarelor, dupa ce li s-a implantat stimulatori electrici spinali.

CITESTE SI:  Ce metoda noua de regenerare a tesutului cerebral au cercetatorii

Cercetarea publicata in revista Nature arata ca aceste implanturi spinale ajuta la compensarea daunelor provocate maduvei spinarii. Semnalele neuronale de la creier sunt transmise la alte parti ale corpului prin spate.

Daca maduva spinarii este lezata, transmiterea semnalelor ar putea fi ingreunata, ceea ce poate duce la dizabilitati si chiar la paralizie.

Cercetatorii de la Institutul Federal de Tehnologie din Elvetia au efectuat un experiment care a utilizat implanturile electrice spinale pentru a acoperi golurile din maduva spinarii.

CITESTE SI:  Realitatea virtuala controlata de creier ar putea fi calea spre viitor

Implanturile spinale au ajutat la transmiterea mesajelor din creier prin zona afectata pana in zona neafectata a maduvei spinarii. Se mai mentioneaza ca efectele tratamentului au persistat chiar si dupa ce semnalele electrice s-au oprit.

Toti participantii paralizati au mentinut o anumita imbunatatire a miscarii musculare dupa incheierea terapiei de stimulare. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza ca acest tratament de stimulare electrica este in prezent in stadiu incipient si nu este clar cati oameni paralizati pot beneficia de acesta.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce tara este prima care a imprimat 3D tesut viu in spatiu

Dimensiunea esantionului de testare este foarte mica in acest moment. Dar tratamentul ofera mai multe dovezi care sustin progresele realizate pentru a descoperi noi tratamente pentru leziunea maduvei spinarii. Deci speram ca cei care sufera de paralizie vor avea o solutie fiabila in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *