fbpx

Ce produce un elev din Filipine pentru coronavirusul Wuhan, prin imprimare 3D

Ce produce un elev din Filipine pentru coronavirusul Wuhan, prin imprimare 3D

Un elev din Filipine s-a gandit sa foloseasca imprimarea 3D pentru a produce ceva anume pentru spitalele locale care se confrunta cu pacienti infectati cu coronavirusul Wuhan. Chiar daca elevul din Filipine crede ca contributia sa e la scara redusa, tot el declara ca orice contributie conteaza pe vremea acestei crize a coronavirusului Wuhan.

Imprimarea 3D poate fi considerata o tehnologie destul de noua. Dar, in ultimele luni, imprimarea 3D a inregistrat o crestere enorma a utilizarii, deoarece coronavirusul Wuhan a lasat spitalele si personalul medical din intreaga lume fara echipament de protectie, cum ar fi scuturi faciale.

CITESTE SI:  Platforma din China care cenzureaza mesajele despre coronavirusul Wuhan

In Filipine, elevul Marcus Chu s-a decis sa sustina spitalele locale. Elevul foloseste o imprimanta 3D – pe care a primit-o cadou de Craciun – pentru a imprima scuturi faciale utile impotriva coronavirusului.

Marcus Chu din Filipine s-a bazat initial pe un design online open-source, dar in cele din urma l-a modificat pentru ca noul sau design sa foloseasca o cantitate mai redusa de materiale si pentru a fi imprimat 3D intr-un timp mai scurt.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e smartphone-ul Xiaomi cu camera sub ecran

In ciuda faptului ca este vorba doar despre o singura imprimanta, elevul din Filipine considera ca fiecare contributie conteaza in lupta cu coronavirusul Wuhan. Conform elevului din Filipine: “Cred ca e sansa mea sa contribui intr-o criza serioasa, chiar daca la scara redusa”.

Elevul Marcus Chu din Filipine nu e singura persoana care foloseste imprimarea 3D pentru a crea echipamente de protectie impotriva coronavirusului Wuhan, pentru ca exista si alti oameni in lume care isi aduc aportul.

CITESTE SI:  Legea Malaeziei pentru stiri false a condamnat prima persoana

De exemplu, in Malaezia, comunitatea locala de imprimare 3D s-a unit pentru a produce scuturi faciale din plastic pentru medici care se confrunta cu pacienti cu coronavirusul Wuhan. De asemenea, vedem cum aceasta tehnologie poate fi folosita si pentru a produce valve respiratorii care sunt de asemenea subiectul unui deficit.