fbpx

VIDEO: Cat de util e un soft VR pentru instruirea chirurgilor

Cat de util e un soft VR pentru instruirea chirurgilor

CEO-ul companiei Apple din Cupertino, Tim Cook, este cunoscut ca fiind un promotor al tehnologiilor AR si VR. Acesta a spus anul trecut ca este de parere ca tehnologia AR este la fel de importanta ca smartphone-urile.

Datorita tehnologiei, au disparut de mult timp zilele in care, pentru a-ti instrui personalul, trebuia sa-l pui sa citeasca mult si sa urmareasca multe clipuri video de instruire.

Am vazut cum companii precum Walmart folosesc VR (realitatea virtuala) pentru a-si instrui angajatii, in timp ce alte companii precum Google cred ca folosirea AR (realitatea augmentata) este calea.

CITESTE SI:  De ce unii elevi din Japonia au probleme cu vederea

O companie denumita Fundamental din Londra a lansat ceea ce aceasta descrie ca fiind un “simulator de zbor pentru chirurgi”.

Acesta este practic un soft de instruire bazat pe VR care le permite chirurgilor sa-si imbunatateasca mai usor abilitatile – si pentru mai putini bani.

Chirurgii se bazeaza de obicei pe folosirea cadavrelor pentru instruire. Din pacate, acest lucru e costisitor si nu intotdeauna practic. Cu toate acestea, cu softul denumit Fundamental Surgery, se asteapta ca instruirea chirurgilor va fi mai accesibila.

CITESTE SI:  iPhone-ul pliabil al Apple s-ar afla inca la ani distanta

“Credem ca fiecare chirurg ar trebui sa aiba ocazia de a repeta, de a practica si de a se testa intr-un mediu VR sigur si controlabil care este cat mai similar cu viata de toate zilele si care este la indemana la locul sau de munca”.

CITESTE SI:  Cum prezice AI cand vor deceda prematur oamenii

Desigur, nu spunem ca acest soft VR de instruire este un inlocuitor pentru formarea practica reala pe care un chirurg o castiga in timpul carierei. Dar datorita faptului ca acest soft VR este mai accesibil, chirurgii il pot folosi pentru “incalzire”. Sau softul VR ar putea fi folosit de studenti pentru a-si forma o idee cu privire la ce ar trebui sa se astepte si asa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *