fbpx

Cat de eficiente sunt bandajele electrice care vindeca ranile

Cat de eficiente sunt bandajele electrice care vindeca ranile

Cercetatorii stiu de mult timp ca energia electrica e eficienta si poate accelera vindecarea ranilor de piele, dar pentru asta pacientii trebuiau anterior sa fie conectati la aparate de electroterapie, ceea ce nu-i foarte practic.

De mult timp, cercetatorii au descoperit ca energia electrica poate fi eficienta pentru accelerarea procesului de vindecare a ranilor pe piele. Cu toate acestea, de obicei este nevoie ca pacientii sa fie conectati la aparatele de electroterapie.

CITESTE SI:  Unde s-au oprit noile smartphone-uri Pixel ale Google

Acest lucru limiteaza mobilitatea pacientilor in timpul tratamentului si costa mai mult. Cercetatorii au lucrat la alternative si spun acum ca au dezvoltat bandaje electrice auto-alimentate care pot accelera procesul de vindecare a ranilor de piele.

Bandajele au fost dezvoltate de cercetatorii din Statele Unite si China. Se spune ca sunt la fel de usor de purtat ca un bandaj obisnuit. Acestea au electrozi mici care sunt alimentati de nanogeneratoare infasurate in jurul trunchiului pacientului.

CITESTE SI:  Masurile Apple pentru coronavirusul Wuhan in China

Pacientii trebuie doar sa respire, deoarece respiratia activeaza nanogeneratoarele care transmit impulsuri electrice de mica intensitate in zona ranii pielii, prin bandaje.

Cercetatorii spun ca acest lucru creste viabilitatea fibroplastelor (un tip de celula de piele) si stimuleaza vindecarea. Aceasta este o parte importanta a procesului de vindecare.

Impulsurile electrice determina, de asemenea, cresterea substantelor biochimice, ceea ce ajuta la cresterea tesutului. Testele de laborator pe rozatoare arata ca ranile – care au nevoie in mod normal de aproape doua saptamani pentru vindecare cu un bandaj normal – se vindeca in numai trei zile cu bandajele electrice. Testele pe oameni nu au inceput, dar cercetatorii spera ca aceasta tehnologie va fi eficienta si ca va da rezultate similare si in cazul ranilor de pe pielea oamenilor.