fbpx

Care masti medicale sunt cele mai eficiente

Care masti medicale sunt cele mai eficiente

Niste cercetatori s-au decis sa afle care masti medicale sunt cele mai eficiente, in special impotriva coronavirusului Wuhan. Acestia au folosit inteligenta artificiala pentru a veni cu un rezultat clar. S-a descoperit care sunt cele mai eficiente.

Pentru a reduce raspandirea coronavirusului Wuhan, o multime de guverne si organizatii de sanatate din lume recomanda sa purtam masti medicale. Cu toate acestea, exista diverse tipuri, de la cele chirurgicale pana la cele cele artizanale.

CITESTE SI:  Ce instrument foloseste San Francisco pentru reducerea partinirii asupra suspectilor de infractiuni

Care dintre ele sunt cele mai eficiente? Datorita cercetatorilor de la Universitatea Duke, s-a folosit inteligenta artificiala pentru a descoperi care sunt mastile medicale cele mai eficiente impotriva coronavirusului Wuhan.

Acest test a implicat utilizarea unei cutii negre, a unui laser si a unei camere de telefon mobil, impreuna cu un algoritm de inteligenta artificiala care este utilizat pentru a calcula rezultatele.

Purtatorul a purtat unele masti medicale si a vorbit in cutia neagra. Laserul si camera au incercat sa masoare cantitatea de particule de vapori emisa atunci cand persoana vorbeste.

CITESTE SI:  Facebook foloseste AI pentru ca persoanele cu deficiente de vedere sa "vada" fotografiile

Pe baza acestui lucru, cu cat cantitatea de vapori este mai redusa, cu atat masca medicala este mai sigura si mai eficienta. Ce au descoperit cercetatorii?

Conform rezultatelor, masca medicala N95 a fost cea mai eficienta, dupa care masca medicala de nivel chirurgical, iar apoi un amestec de poliester si bumbac.

CITESTE SI:  De ce aplicatia Zoom directiona apelurile video prin China, explica CEO-ul

De asemenea, acestia au descoperit ca mastile medicale cele mai ineficiente au fost bandanele si mastile din lana care se pare ca au fost mai daunatoare decat lipsa lor. Ce parere ai despre asta? Vei evita ultimele doua tipuri? Vei incerca sa cumperi numai masti medicale de tip N95?