fbpx

Ce smartwatch i-a fost util unui individ inconstient care a avut un accident auto

Ce smartwatch i-a fost util unui individ inconstient care a avut un accident auto

Autoritatile din Marea Britanie au raspuns la un accident auto, dupa ce smartwatch-ul de pe incheietura unui individ inconstient a sunat la serviciile de urgenta.

Detalii precum starea individului nu au fost disponibile. Dar apelul SOS la urgente realizat de acel smartwatch e unul dintre primele aparute in Marea Britanie.

Una dintre caracteristicile definitorii ale smartwatch-ului Apple Watch Series 4 pe care compania Apple le-a implementat este detectarea caderii. Initial, a fost conceputa pentru persoanele in varsta pentru ca acestea tind uneori sa alunece si sa cada, dar se pare ca aceasta caracteristica s-a dovedit utila si pentru oamenii tineri, cum ar fi cei care au trecut prin accidente.

CITESTE SI:  Cum sunt dispozitivele purtabile Samsung Galaxy Watch Active si Galaxy Fit

Conform autoritatilor din Marea Britanie, se pare ca un individ a scapat cu viata dupa ce smartwatch-ul Apple Watch a reusit sa sune ajutoare in numele sau, dupa ce individul a avut un accident auto.

CITESTE SI:  Cum a contribuit Apple la succesul serviciului de harti Waze

Intrucat individul devenise inconstient in urma accidentului auto, Apple Watch a inregistrat accidentul auto drept cadere. Desi detaliile sunt limitate, putem presupune ca individul implicat in accidentul auto nu a putut raspunde la solicitarea smartwatch-ului de a anula apelul (fiind inconstient), ceea ce inseamna ca Apple Watch Series 4 a sunat la serviciile de urgenta in numele sau, conducandu-i pe oameni la locatia sa.

De acolo, individul inconstient a fost transportat la spital. Aceasta nu e prima data cand am auzit ca smartwatch-ul Apple Watch a reusit sa fie util oamenilor care au trecut prin accidente auto, dovedind astfel ca are o caracteristica nepretuita.

CITESTE SI:  Unde a prezentat LG un display OLED flexibil si transparent de 77 inci

Acestea fiind spuse, caracteristica smartwatch-ului Apple Watch este activata in mod implicit numai pentru cei care au cel putin 65 de ani. Cine are sub 65 de ani si vrea sa activeze detectarea caderii, trebuie sa o activeze manual la setari.