fbpx
De ce agentia spatiala NASA investigheaza Boeing

De ce agentia spatiala NASA investigheaza Boeing

Boeing, dupa cum se stie, este o companie aerospatiala din SUA. Agentia Spatiala NASA din Statele Unite s-a decis sa investigheze producatorul aerospatial Boeing. Si nu degeaba. Agentia spatiala chiar are toate motivele.

Producatorul aerospatial pur si simplu nu iese din dificultate. In prezent, pe fondul unei controverse indelungate cu privire la avioanele 737 Max suspendate din cauza defectiunilor, producatorul aerospatial Beoing se confrunta acum cu o investigatie din partea agentiei spatiale NASA.

Capsula Starliner a Boeing trebuia sa se conecteze la Statia Spatiala Internationala in timpul zborului sau de testare inaugural din decembrie. Cu toate acestea, o eroare software a impiedicat capsula sa ajunga pe orbita corecta.

CITESTE SI:  De ce unele autoritati propun ca dronele sa aiba placute vizibile de inmatriculare

Acum a fost descoperita o a doua eroare, dar una si mai grava. Conform SpaceNews, Paul Hill de la agentia spatiala NASA a spus: “Daca nu ar fi fost corectata, eroarea ar fi dus la functionarea defectuoasa a propulsoarelor si la o miscare necontrolata… existand potential pentru un dezastru catastrofal”.

Producatorul aerospatial impreuna cu agentia spatiala NASA sperau sa vina dupa testul din decembrie cu o misiune cu echipaj uman, dar, dupa ce au fost gasite mai multe nereguli in activitatea celor de la Boeing, agentia spatiala NASA a solicitat o investigare a proceselor de verificare software ale companiei inainte de a continua.

CITESTE SI:  iPhone-urile si iPad-urile vor fi compatibile cu aceste controlere de console de jocuri

NASA si Boeing inca investigheaza prima eroare software care a condus la declansarea prea tarzie a unora dintre propulsoare, iar acum incearca sa inteleaga mai bine a doua eroare.

Aceste nereguli multiple cer o analiza mai profunda, potrivit lui Paul Hill de la NASA. “Comitetul are o ingrijorare mai ridicata pentru rigurozitatea proceselor de verificare ale producatorului aerospatial. In plus, avand in vedere riscul pentru o nava spatiala care e destinata sa transporte oameni in spatiu, comitetul recomanda o evaluare mai larga a Boeing si actiuni corective pentru procesele si testele de verificare ale Boeing”. Producatorul aerospatial Boeing spune ca a acceptat sugestia si ca se va coordona cu agentia spatiala NASA.