fbpx

Aceasta functie a lui Apple Watch le-a fost utila unor caiacisti

Aceasta functie a lui Apple Watch le-a fost utila unor caiacisti

O anumita functie a smartwatch-ului Apple Watch al companiei din Cupertino este incredibil de utila. Acea functie s-a dovedit a fi utila pentru doi caiacisti din Puerto Rico care au cazut de pe caiace si nici nu purtau veste.

Cei doi caiacisti era turisti. Acestia au nimerit in conditii dure dupa ce caiacele lor s-au scufundat. Conform Garzii de Coasta a Statelor Unite, cei doi caiacisti au fost nevoiti sa inoate timp de cateva ore dupa ce caiacele lor s-au scufundat. Din fericire, unul dintre ei folosea un smartwatch Apple Watch care avea integrata functia SOS.

CITESTE SI:  Cu asta compara Apple actiunile Epic Games de a nu imparti banii de pe urma jocului Fortnite

Una dintre caracteristicile smartwatch-ului Apple Watch este functia SOS care e similara cu functia SOS a iPhone-ului care permite apelarea rapida a serviciilor de urgenta.

Asta e exact modul in care doi caiacisti au procedat cand au ramas blocati, dupa ce caiacele lor s-au scufundat iar ei nu purtau veste.

CITESTE SI:  Pretul noului smartwatch Apple Watch Series 6

Caiacistii au plecat din San Juan, Puerto Rico, dupa care acestia au cazut de pe caiace si au ramas captivi. Din fericire, unul dintre caiacisti avea un Apple Watch si a folosit functia SOS pentru a chema Garda de Coasta a SUA cu smartwatch-ul.

Garda de Coasta a reusit in cele din urma sa ii localizeze si sa-i recupereze. Caiacistii au supravietuit. Supravietuitorii au reusit sa foloseasca smartwatch-ul Apple Watch pentru a cumunica cu serviciile de urgenta si cu cei de la Garda de Coasta.

CITESTE SI:  Modalitatea inedita prin care Apple poate imbunatati Siri

Dupa ce caiacele s-au scufundat, acestia au nimerit in conditii nefavorabile si nici nu aveau veste. Aceasta nu e prima data cand functia SOS a smartwatch-ului Apple Watch s-a dovedit a fi esentiala pentru vietile oamenilor. Asta pe langa alte caracteristici ale smartwatch-ului precum senzorul de ritm cardiac si ECG-ul care de asemenea s-au dovedit destul de utile in alte cazuri.