fbpx

Unde va aduce Google 200 de hotspot-uri WiFi gratuite pana in 2020

Unde va aduce Google 200 de hotspot-uri WiFi gratuite pana in 2020

Compania Google a lansat joi o retea de hotspot-uri WiFi gratuite intr-o anumita tara din Africa, cu scopul de a-si spori prezenta in cea mai populata tara din Africa.

Tara din Africa despre care este vorba este Nigeria. Compania Google – detinuta de Alphabet Inc. – a creat un parteneriat cu reteaua de internet prin fibra 21st Century din Nigeria pentru a oferi serviciul sau public de hotspot-uri WiFi gratuite (Google Station) in 6 locuri din Lagos, inclusiv in aeroportul orasului.

CITESTE SI:  De ce Facebook a respins un anunt cu ceapa

Sa aduca internet in intreaga lume este ceva ce compania a dorit intotdeauna. Proiectul Loon este una dintre stradaniile companiei prin care aceasta a vrut sa aduca internet in anumite parti ale lumii in care accesul la net nu este la fel de usor disponibil.

Acum se pare ca Google are privirile atintite pe Africa cu Google Station. Compania a anuntat ca va lansa un program Google Station Nigeria prin care compania urmareste sa aduca 200 de hotspot-uri WiFi gratuite in Nigeria pana in 2020.

CITESTE SI:  Ce venit urias a generat YouTube din publicitate anul trecut

Potrivit companiei, “Accesul la internet in Africa creste, dar este inca limitat. Doar 35% dintre africani au acces la internet, comparativ cu 48% in Asia, 67% in America Latina, 85% in Europa si 95% in America de Nord”.

“Multi utilizatori de internet din Africa nu au WiFi in casele lor, bazandu-se in schimb pe cateva hotspot-uri WiFi publice gratuite pentru a se conecta, a comunica si a invata”.

In prezent, exista diferite Statii Google de hotspot-uri WiFi gratuite localizate in diverse parti ale lumii, cum ar fi Thailanda, Mexic, Indonezia si India, iar Nigeria este noua tara care beneficiaza de eforturile companiei.

CITESTE SI:  Ce asigurare le da Huawei clientilor sai existenti de smartphone-uri

Desigur, acest lucru nu inseamna ca alte parti ale Africii vor fi neglijate. La inceputul acestei luni s-a dezvaluit faptul ca Proiectul Loon va ajunge in Kenya si ca baloanele vor fi folosite pentru a oferi internet celor care locuiesc in zonele rurale ale tarii.

Facebook