fbpx

Tara in care SpaceX va oferi internet Starlink in curand

Tara in care SpaceX va oferi internet Starlink in curand

Compania spatiala SpaceX s-ar putea sa ofere in curand serviciul de internet Starlink populatiei unei anumite tari. Autoritatile de reglementare din acea tara – in special Departamentul de Inovare, Stiinta si Dezvoltare Economica – au oferit permisiunea ca Starlink sa ofere acces beta la internet.

“SpaceX se alatura efortului de a le permite celor din Canada sa se conecteze la internet in banda larga! A fost acordata aprobarea de reglementare pentru constelatia de sateliti de pe orbita joasa a Pamantului”, a scris acel departament pe Twitter.

CITESTE SI:  E oficial! Samsung vrea si laptopuri cu display pliabil

Testele beta ale serviciului de internet Starlink al companiei spatiale au inceput abia acum cateva zile dupa ce SpaceX a trimis e-mailuri persoanelor care s-au inscris anterior pentru a avea acces la informatii despre acest serviciu.

In SUA, serviciul de internet Starlink al companiei spatiale SpaceX costa 99 de dolari pe luna, fara a include costul initial de 499 de dolari pentru kitul hardware necesar pentru a accesa reteaua.

CITESTE SI:  Pentru ce a oferit Amazon 3 dolari clientilor sai

Compania spatiala SpaceX a numit programul beta “Better Than Nothing Beta” pentru a reduce asteptarile oamenilor cu privire la Starlink. Aceasta companie spatiala a dezvaluit in e-mail ca serviciul va avea initial performante inconsistente si perioade fara conectivitate.

Testerii timpurii sustin ca au avut rezultate pozitive aproape in orice moment si au raportat viteze de download de peste 100Mbps. SpaceX a intentionat dintotdeauna sa includa mai intai partile mai provinciale din Canada pentru a le oferi acces beta.

CITESTE SI:  Cum vei putea relua jocurile exact de unde ai ramas pe Xbox Series X, chiar si dupa restartarea consolei

Cu toate acestea, acest serviciu de internet Starlink al companiei ar putea fi disponibil doar intr-un numar limitat de locatii pentru moment, deoarece inca e nevoie de aprobare pentru statiile terestre din Canada.

Elon Musk a declarat ca compania spatiala SpaceX lucreaza pentru a extinde disponibilitatea serviciului de internet Starlink pentru a atinge o acoperire globala deplina pana la sfarsitul anului viitor.