fbpx

Cine din Statele Unite vrea ca NASA sa duca din nou oameni pe Luna

Cine din Statele Unite vrea ca NASA sa duca din nou oameni pe Luna

Cineva a surprins Statele Unite dupa ce a spus ca doreste gaseasca o cale de a duce din nou oameni pe Luna. Este vorba despre o persoana destul de importanta si controverstata din SUA.

Ducerea oamenilor pe Luna este in mod evident mai usor de zis, iar NASA a incercat sa afle cum ar putea fi acest lucru posibil. La o intalnire a Consiliului National Spatial, Donald Trump i-a ordonat vicepresedintelui Statelor Unite, Mike Pence, sa puna presiune pe NASA si sa accelereze procesul.

Afirmand in mod repetat ca acestea sunt dorintele lui Donald Trump, Mike Pence a declarat cercetatorilor si reporterilor ca NASA va duce din nou oameni pe Luna in urmatorii 5 ani.

CITESTE SI:  De ce relatia dintre Apple si Foxconn s-ar fi deteriorat

In discursul sau, Mike Pence a facut aluzie la faptul ca NASA a ajuns in spatele unor tari precum Rusia si China in materie de tehnologie spatiala.

Vicepresedintele Statelor Unite, Mike Pence, a subliniat ca China a dus anul trecut un robot pe partea intunecata a Lunii si ca Rusia a dus astronauti NASA in spatiu de ani de zile.

CITESTE SI:  Cum prezice cancerul de san sistemul AI al MIT

La indemnul lui Donald Trump, Mike Pence a cerut agentiei NASA sa munceasca mai mult pentru a realiza aselenizarea oamenilor Luna pana in 2024. Se spune oficial ca agentia spatiala NASA a trimis deja oameni pe Luna, la sfarsitul anilor ’60 si in anii ’70.

Programul Apollo pentru aselenizarea pe Luna s-a nascut din tensiunile din Razboiul Rece si dintr-o cursa dintre Statele Unite si Uniunea Sovietica de a-si promova tehnologiile respective cat mai repede posibil.

CITESTE SI:  O noua unealta pentru detectarea furtunilor solare ne-ar putea scapa de o situatie apocaliptica

Punerea steagului pe Luna a fost linia de sosire, iar Statele Unite cica au castigat. Astazi, lucrurile sunt foarte diferite. Rusia si Statele Unite folosesc in comun Statia Spatiala Internationala si lucreaza impreuna la multe experimente stiintifice.

Si desi Rusia cere bani de la Statele Unite pentru a duce oameni in spatiu cu navele spatiale rusesti Soyuz, agentia Roscosmos din Rusia e convenabila pentru SUA. Fara Rusia, nu ar exista oameni de la NASA in spatiu.