fbpx

Ce e nou in noul sistem de operare Android 10

Ce e nou in noul sistem de operare Android 10

Sistemul de operare Android 10 al Google a sosit in sfarsit. Acesta marcheaza inceputul unei noi traditii de denumiri, cu numere (la fel ca iOS). Aceasta versiune se concentreaza pe trei aspecte principale – sustinerea tehnologiilor de ultima ora (precum smartphone-urile pliabile si retelele 5G), asigurarea confidentialitatii utilizatorilor si imbunatatirea controalelor de bunastare digitala.

Sistemul de operare Android 10 al Google e perfect capabil sa propulseze un smartphone pliabil fara nicio problema. De asemenea, mai suporta si tehnologia mobila rapida 5G. In plus, atunci cand urmaresti un clip video sau asculti un fisier audio (cum ar fi un mesaj vocal sau chiar un podcast), poti primi subtitrari in timp real pentru a intelege rapid clipul video sau fisierul audio.

CITESTE SI:  Nokia ar putea colabora cu acest producator pentru intoarcerea companiei pe piata smartphone-urilor

Cu toate aceatea caracteristica Live Caption pentru subtitrari va fi disponibila la inceput numai pentru smartphone-urile Google Pixel. O alta caracteristica este Smart Reply.

Aceasta e disponibila in aplicatia Gmail atunci cand raspunzi la un e-mail. Este practic o sugestie generata automat pentru un raspuns folosind invatarea automata.

De asemenea, nu lipseste nici tema intunecata nativa la nivel de sistem de operare. Tema intunecata va fi aplicata tuturor aplicatiilor sistemului de operare, dar aplicatiile terte vor avea propriile lor implementari.

CITESTE SI:  Vei putea folosi aplicatia Spotify cu acest asistent virtual

O alta caracteristica a Android 10 de la Google consta in navigarea pe baza de gesturi. Aceasta se bazeaza acum pe ecranul complet, eliminandu-se bara de notificari si oferindu-se o experienta mai captivanta.

O alta caracteristica sunt update-urile mai rapide. Incepand cu Android 10, vei primi reparatii importante de securitate si confidentialitate prin Google Play.

In Android 10, vei mai primi si un control mai mare asupra notificarilor. Cand atingi si tii apasat pe o notificare, o vei putea marca ca silentioasa. Astfel, vei putea primi notificari de la acea aplicatie, dar fara sunet.

CITESTE SI:  Asa arata Google care oameni respecta autoizolarea in contextul coronavirusului Wuhan

Pe langa asta, Google a realizat imbunatatiri precum criptarea stocarii, exista in sistemul de operare Android 10 al Google noi codecuri audio si video, o performanta WiFi imbunatatita si alte optimizari de performanta. Chiar daca sistemul de operare Android 10 al Google e important si vine cu multe chestii noi, vizual ramane la fel ca Android 9.

Sursa imagine: Flickr.com