Aceste locuinte inguste de 40.000 de dolari incap pe un loc de parcare

Aceste locuinte inguste de 40.000 de dolari incap pe un loc de parcare

Pe masura ce mai multi oameni se muta la orase, aprovizionarea cu locuinte in multe zone urbane se micsoreaza. In ultimii ani, centre urbane precum Manhattan, Austin si Nashville din Statele Unite, au inceput sa-si piarda spatiul pentru construit mai multe locuinte – sa nu mai vorbim despre locuinte accesibile ca pret – pentru a tine pasul cu cererea.

Unele dintre cele mai mari orase ale lumii isi extind spatiile pentru pietoni si locuinte, deoarece doresc sa reduca spatiul pe care masinile il ocupa. Compania de design Casagrande din Helsinki a venit cu ideea de a valorifica in mod corespunzator locurile de parcare.

CITESTE SI:  Cat de sumbra e situatia in China pentru iPhone-urile Apple

Compania de design a creat case foarte inguste de 40.000 de dolari care pot incapea intr-un loc  de parcare. Au costat doar 40.000 de dolari. Nu este niciun secret faptul ca cererea de locuinte din zonele urbane majore continua sa creasca pe masura ce mai multi oameni se muta la orase.

Unele dintre cele mai mari orase din lume si-au epuizat practic locurile pentru construit locuinte. Nu este vorba doar despre locuinte, ci despre case accesibile ca pret, ceea ce se dovedeste a fi o mare provocare.

CITESTE SI:  Modul de panica din Android 7.1 ii protejeaza pe utilizatori de aplicatiile malitioase

Solutia companiei Casagrande implica transformarea locurilor de parcare in terenuri care sunt utilizate pentru case. Compania a proiectat aceasta casa foarte ingusta pentru acest scop.

Aceasta masora doar 2,4 metri pe 4,8 metri care este aproximativ marimea unui loc de parcare. Casagrande numeste aceasta locuinta ingusta – Tikku. Aceste case inguste de 40.000 de dolari se intind pe trei etaje si au un dormitor, un birou si chiar o sera in partea de sus.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum le gaseste Google militarilor veterani joburi civile

Exista panouri solare pentru energie, iar casa insasi este construita din lemn stratificat. Este un lemn fabricat care este de cinci ori mai usor decat betonul.

Proiectul Tikku a fost prezentat la Helsinki Design Week acum cateva luni in urma, iar Casagrande doreste sa construiasca aceste locuinte inguste de 40.000 de dolari pe locuri reale de parcare daca orasele permit acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *