fbpx

Despre TV-urile QNED 8K ale LG

Despre TV-urile QNED 8K ale LG

Compania LG din Coreea de Sud va lansa anul viitor TV-uri 8K cu ecran cu tehnologie QNED. QNED e o tehnologie de ecran care pana acum nu a fost utilizata nici macar de Samsung. Dar a fost implementata de compania TCL.

Desi ne concentram de obicei pe TV-urile OLED remarcabile ale LG, compania din Coreea de Sud are si unele LCD. Iar pentru 2021, compania din Coreea de Sud va dezvalui o noua gama cu tehnologie Mini LED branduita QNED.

CITESTE SI:  Procesul nesfarsit pentru incalcarea brevetelor dintre Apple si Samsung se va solutiona in curand

Aceasta tehnologie QNED va ocupa un nivel superior in gama LCD a companiei LG din Coreea de Sud, desi tehnologia sa emblematica va fi in continuare reprezentata de diferitele serii OLED.

Samsung nu a folosit inca tehnologia Mini LED in gama sa TV QLED LCD, dar TCL a implementat asa ceva in gama sa 8-Series si, mai recent, in gama de TV-uri LCD 6-Series.

Gama TV QNED de la LG va avea dimensiuni de pana la 86 de inci, 10 dintre modele avand rezolutie 4K si 8K. Sursele de lumina Mini LED ar putea oferi un control si un contrast superior comparativ cu iluminarea de fundal cu matrice completa din televizoarele conventionale, desi compania LG din Coreea de Sud sustine ca tehnologia sa Nanocell si quantum dot este inca folosita in panou.

CITESTE SI:  Ce pret de pornire au noile SSD-uri Samsung ieftine

In versiunea de 86 de inci pe care LG o va prezenta la “standul sau virtual” in timpul evenimentului CES 2021 cu distantare sociala, au fost adaugate peste 30.000 de lumini de fundal LED si aproape 2500 de zone de estompare locale.

CITESTE SI:  Opinie despre filmul sud-coreean "The Terror Live" (2013)

Ce parere ai despre viitoarele TV-uri cu ecrane QNED ale companiei LG din Coreea de Sud? Crezi ca vor avea o calitate uimitoare a imaginii? Si crezi ca aceste TV-uri QNED 8K vor fi scumpe sau destul de accesibile la pret, avand in vedere ca e o tehnologie aparuta recent care inca nu si-a amortizat costurile de dezvoltare?