fbpx

Venitul urias generat de jocurile mobile Nintendo pana acum

Venitul urias generat de jocurile mobile Nintendo pana acum

Compania Nintendo din Japonia e o cunoscuta companie de gaming care, pana acum cativa ani, producea jocuri in special pentru console. Mai recent, compania japoneza a inceput sa lanseze si jocuri mobile pentru smartphone-uri iOS si Android. Conform unor informatii oficiale, s-a dezvaluit ce venit urias a generat compania de pe urma acestora.

Timp de o lunga perioada de timp, Nintendo a ezitat sa creeze asa ceva. Compania din Japonia avea motivele sale, dar parea ca decizia companiei contravine pietei si faptului ca multi dezvoltatori au inceput sa trateze dispozitivele mobile ca platforme serioase de gaming.

CITESTE SI:  Cum aproape ca un gamer a pierdut 1,4 milioane de dolari investiti intr-un personaj de joc

De atunci, Nintendo s-a razgandit, iar decizia a fost una inspirata. Conform celor mai noi date de la Sensor Tower (care, apropo, nu sunt oficiale), decizia companiei Nintendo de a incepe sa dezvolte jocuri mobile a avut rezultate foarte bune in privinta veniturilor.

Stirea sustine ca, pana in prezent, compania a generat 1 miliard de dolari venituri din jocuri mobile pentru iOS si Android. De asemenea, se pare ca cea mai profitabila aplicatie a companiei de pana in prezent este Fire Emblem Heroes care reprezinta cea mai insemnata parte a venitului urias de 1 miliard de dolari.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri blocheaza jocul Pokemon GO al Niantic

Urmatorul joc mobil dupa venituri este Animal Crossing: Pocket Camp, iar pe locul trei se afla Dragalia Lost. Interesant e faptul ca niciuna dintre aplicatiile Mario ale Nintendo nu au dus la venituri deosebit de importante, cel putin in comparatie cu celelalte trei mentionate mai sus.

CITESTE SI:  Ce pregateste compania Sony din Japonia pentru viitor

Nintendo a incercat sa adopte pentru jocurile mobile un model free-to-play in care acestea sunt gratuit de descarcat, dar vin cu achizitii in-app pentru a debloca continut suplimentar. Ne asteptam ca compania Nintendo va continua lansarea de noi jocuri mobile in viitor, avand in vedere cat venit au generat unele.