fbpx

De ce s-a reusit emularea jocurilor Nintendo Switch pe Mac-urile M1

De ce s-a reusit emularea jocurilor Nintendo Switch pe Mac-urile M1

O dezvoltatoare pe nume Sera Tonin Brocious a dezvaluit ca a reusit sa emuleze neoficial jocuri video pentru consola Nintendo Switch pe noile Mac-uri M1 ale companiei Apple din SUA. Exista un motiv pentru care s-a reusit emularea: exista o similititudine intre cele doua tipuri de dispozitive.

Consola Nintendo e propulsata de cipul Tegra al NVIDIA care, spre deosebire de procesoarele Intel, se bazeaza pe arhitectura ARM. Asta inseamna ca, cel putin teoretic, jocurile care pot fi jucate pe consola de jocuri Switch ar trebui sa poata fi jucate si pe alte dispozitive cu cip/procesor cu arhitectura ARM, cum ar fi noile Mac-uri M1 ale companiei Apple din Statele Unite, nu-i asa? S-ar parea ca asa este.

CITESTE SI:  De ce Facebook ii va plati pe utilizatorii care ii folosesc o aplicatie

Asta pentru ca, potrivit dezvoltatoarei Sera Tonin Brocious, aceasta a reusit sa emuleze jocuri de consola Nintendo Switch pe un computer Mac M1 de la compania Apple din Statele Unite.

CITESTE SI:  La ce sistem AI lucreaza Microsoft pentru SUA

Dar, inainte de a fi prea entuziasmati, e necesar sa se sublinieze ca aceasta nu e in niciun caz o modalitate oficiala de a rula continut Nintendo Switch pe Mac-urile M1 si cu siguranta compania Nintendo din Japonia nu e foarte incantata de aceasta emulare.

In al doilea rand, exista limitari cu aceasta emulare. Desi jocurile de consola Nintendo Switch pot fi emulate de Mac, exista limitari tehnice ale bibliotecii de executie MoltenVK.

Acest lucru inseamna ca mai e de lucru pana cand continutul pentru acea consola va putea fi emulat pe Mac-urile M1 intr-o maniera eficienta. Totusi, aceasta e o portare foarte interesanta a unui joc Nintendo Switch pe un computer Apple cu cip M1.

CITESTE SI:  S-ar putea ca Apple lucreaza cu LG la un iPhone pliabil

Exista posibilitatea ca in viitor va aparea o modalitate neoficiala mai cizelata pentru jucatorii Switch de a putea emula acele jocuri pe Mac-urile M1 de la compania Apple din SUA, nu pe consola companiei japoneze.