fbpx

De ce PS5 nu prea va avea jocuri care ruleaza la 120fps

De ce PS5 nu prea va avea jocuri care ruleaza la 120fps

Noua consola PS5 a companiei Sony din Japonia si cea Xbox Series X a companiei Microsoft din Statele Unite sunt capabile sa ruleze jocuri la 120fps. Cu toate acestea, Sony PS5 va avea mai putine jocuri capabile sa ruleze la 120fps.

Unul dintre principalele avantaje ale consolelor de ultima generatie, cum ar fi PS5 sau Xbox Series X, este suportul pentru jocurile care ruleaza la 120 de cadre se secunda pe televizoarele si monitoarele care includ moduri de 120Hz.

CITESTE SI:  Capcom a convins Nintendo sa creasca cantitatea de RAM a consolei Switch

Desi au aparut o serie de noi jocuri Xbox si PS5 care ruleaza la 120fps, unele jocuri existente sunt actualizate cu 120 de cadre pe secunda doar pentru Xbox Series X, nu si pentru consola PlayStation 5 a companiei Sony din Japonia.

De exemplu, Call of Duty: Warzone si Rocket League pot rula la 120fps doar pe consola Xbox Series X. Activision nu a dezvaluit de ce Warzone suporta 120fps doar pe Xbox Series X, dar dezvoltatorul Psyonix al Rocket League a dezvaluit pentru Eurogamer ca permiterea 120fps pe consola Sony PlayStation 5 e un proces mai complex.

CITESTE SI:  ZTE isi lanseaza propriul smartphone de gaming

“Activarea 120Hz pe Xbox Series X|S necesita un simplu patch, dar activarea pe Sony PS5 necesita un port nativ complet din cauza modului in care este implementata compatibilitatea retroactiva pe consola si, din pacate, acest lucru nu a fost posibil pentru ca ne-am concentrat pe alte aspecte”, a precizat dezvoltatorul Psyonix intr-o declaratie pentru Eurogamer.

CITESTE SI:  Extensiile carui browser le va suporta Microsoft Edge

PS5 este capabila sa ruleze jocurile Sony PS4 existente la 120Hz, dar va fi nevoie de ceva munca pentru ca dezvoltatorii sa activeze acest lucru. Pe termen scurt, acest lucru ar putea insemna ca vor aparea jocuri care ruleaza pe consola Sony PS5 fara 120 de cadre pe secunda, in timp ce Xbox Series X va rula productiile de gaming la 120fps.