fbpx

Cum eludeaza Netflix, Amazon si Disney+ cenzura in India

Cum eludeaza Netflix, Amazon si Disney+ cenzura in India

Pana recent, exista riscul ca serviciile de streaming Netflix, Amazon, Disney+ si altele sa fie cenzurate in India. Cu toate acestea, aceste servicii de streaming au format o initiativa care le permite sa eludeze cenzura din partea guvernului din India.

Platformele de streaming – cum ar fi Amazon, Disney+ si Netflix – sunt dornice sa impiedice autoritatile de reglementare sa le cenzureze continutul, pentru a-si mentine libertatea artistica.

Publicatia Variety informeaza ca Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ Hotstar si alte 12 companii au semnat un cod de autoreglementare pentru a eluda cenzura in India.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea serviciul de streaming video al Apple pe luna

Acest lucru include abordari comune pentru etichetele de varsta si descrierile de continut, dar si o modalitate de a raporta orice incalcare a sistemului.

Serviciile de streaming Disney+, Netflix si Amazon trebuie sa infiinteze departamente de reclamatii, comitete interne sau ambele pentru a aborda orice neregula. Codul a fost creat de Asociatia Mobila si de Internet din India si este deja in vigoare.

CITESTE SI:  Comerciantii americani incearca sa renunte la vanzarile de CD-uri

Guvernul din India nu doreste neaparat sa cenzureze serviciile de streaming si ar prefera ca acestea sa se autoreglementeze. Teoretic, acest lucru ii bucura pe oficialii din India, pentru ca unii utilizatori nu vor mai vedea continut inadecvat si, pe langa asta, vor exista modalitati de a raporta un film sau un serial care incalca regulile.

Platforme precum Netflix onoreaza deja evaluarile de varsta in anumite tari. Cu toate acestea, este rar ca aceste servicii sa se uneasca intr-un sistem de evaluare, pentru a eluda cenzura.

CITESTE SI:  De ce WhatsApp respinge solicitarea Indiei de a opri criptarea

Servicii de streaming precum Amazon Prime Video, Netflix si Disney+ Hotstar au stabilit ca este mai simplu sa lucreze unele cu celelalte decat sa accepte interventiile guvernelor. Ce parere ai despre aceasta modalitate prin care serviciile acestea pot eluda cenzura in India? Crezi ca abordarea platformelor Netflix, Disney+ si Amazon va fi extinsa si la alte tari?