fbpx

De ce noile console de jocuri ar putea avea preturi cu 25% mai mari

De ce noile console de jocuri ar putea avea preturi cu 25% mai mari

Acum ceva vreme, autoritatile din Statele Unite au publicat un document cuprinzator care enumera un numar mare de categorii de bunuri care s-ar putea scumpi ajungand la preturi mai mari, printre care se numara si consolele de jocuri. Acestea s-ar putea scumpi cu 25%. Aceasta crestere a preturilor ar putea avea un impact major asupra celor care sunt cu ochii pe PS5.

Din cauza razboiului comercial cu China, autoritatile din Statele Unite au publicat o lista de categorii de bunuri care ar putea fi luate in considerare pentru a primi noi taxe, taxe care ar putea fi de pana la 25%.

CITESTE SI:  Tim Cook sustine ca Apple Watch suscita un mare interes din partea dezvoltatorilor de aplicatii

Se preconizeaza ca aceste taxe vor fi aplicate marfurilor importate din China care vor include si consolele de jocuri video. Da, asta inseamna ca consolele de jocuri de generatii urmatoare ar putea avea preturi cu 25% mai mari decat s-a crezut anterior.

Ramane de vazut daca companii precum Microsoft, Sony si Nintendo vor fi dispuse sa amortizeze taxele pentru a impiedica cresterea prea mare a preturilor consolelor de jocuri, dar s-a indicat ca majoritatea acestor dispozitive sunt vandute in pierdere.

CITESTE SI:  De ce EA spune ca jocul Fortnite e bun pentru gaming

Asta pentru ca companiile vand deseori console la preturi nu foarte profitabile pentru a bloca clientii in ecosistemul lor. Apoi companiile pot genera de la clienti bani din servicii precum abonamentele online si din vanzarea jocurilor.

Se crede ca toti producatorii majori au o consola de generatie urmatoare in lucru. Sony a oferit recent o demonstratie cu PS5, desi s-ar putea sa nu se lanseze in urmatoarele 12 luni.

CITESTE SI:  Cum crede NVIDIA ca poti avea scoruri mai mari in jocuri

De asemenea, s-a zvonit anterior ca consola de jocuri PS5 ar putea fi mai scumpa decat predecesoarea care costa 499 de dolari. Din cate se pare, Sony inca nu a confirmat pretul exact, dar compania a afirmat ca pretul va fi atragator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *