fbpx

De ce Nintendo nu prea mai doreste sa lanseze jocuri mobile

De ce Nintendo nu prea mai doreste sa lanseze jocuri mobile

O perioada lunga de timp, compania japoneza Nintendo a rezistat tentatiei de a lansa jocuri mobile (le lansa numai pentru console), dar in cele din urma s-a decis sa incerce. Cu toate acestea, potrivit unei noi stiri, compania japoneza s-a decis sa nu mai lanseze asa ceva prea des.

Timp de o perioada de timp, compania Nintendo din Japonia a refuzat sa lanseze jocuri mobile (pentru smartphone-uri). Mai tarziu, compania din Japonia s-a razgandit si in cele din urma s-a decis sa lanseze jocuri mobile, unele dintre ele avand succes.

CITESTE SI:  Ce jocuri care se conformeaza Chinei au lansat unele companii chineze

Cu toate acestea, s-ar putea ca compania se va decide sa nu mai lanseze asa ceva foarte des, conform unei stiri de Bloomberg. Conform stirii, Nintendo doreste sa-si reduca eforturile de dezvoltare a jocurilor mobile.

Desi compania japoneza nu renunta complet la asa ceva, se pare ca succesul companiei cu un anumit joc pe consola Nintendo Switch i-a consolidat increderea ca consolele trebuie puse in prim-plan, nu smartphone-urile.

CITESTE SI:  Catre ce planeta a lansat Emiratele Arabe Unit o sonda

Aceasta decizie nu ar fi o surpriza. In luna mai, presedintele Shuntaro Furukawa al Nintendo a vorbit despre planurile pentru jocurile mobile, acesta fiind citat spunand ca: “Nu dorim neaparat sa continuam sa lansam prea des asa ceva”.

Ca sa fim cinstiti, unele aplicatii ale Nintendo au avut succes in timp ce altele nu. Francize indragite care l-au implicat pe Mario nu s-au descurcat la fel de bine pe cat si-ar fi dorit compania din Japonia, in timp ce altele, cum ar fi Fire Emblem Heroes, s-au descurcat mai bine.

CITESTE SI:  Cu ce se confrunta singurul muzeu permanent de jocuri video din Marea Britanie

Cum am mentionat, rezultatele au fost mixte. Compania Nintendo din Japonia nu renunta complet la jocurile mobile. Dar, daca sperai ca acestea sa se lanseze foarte des pentru smartphone-uri, s-ar putea sa fii dezamagit.