fbpx

Ce companie a dezvoltat acesti ochelari VR foarte subtiri

Ce companie a dezvoltat acesti ochelari VR foarte subtiri

O anumita companie a prezentat o pereche de ochelari VR foarte subtiri. Foarte portabili in comparatie cu castile obisnuite de realitate virtuala. Totusi, acel dispozitiv de realitate virtuala dezvoltat de acea companie se afla in prezent doar la stadiul de prototip, dar asta nu inseamna ca nu e promitator.

Din cauza tuturor componentelor necesare pentru realitatea virtuala, aproape toate castile de realitate virtuala pe care le-am vazut pana acum tind sa fie destul de grele si voluminoase, nu tocmai portabile.

CITESTE SI:  Ce pret au noile casti wireless on-ear Razer Opus cu anulare activa a zgomotului

Cu toate acestea, compania Facebook din Statele Unite a prezentat un prototip de ochelari VR subtiri care arata la fel ca o pereche de ochelari obisnuiti.

Conform companiei Facebook din Statele Unite, pentru a obtine acest nivel de portabilitate, a fost nevoie de un amestec de optica holografica si pliere optica bazata pe polarizare.

Rezultatul final consta in ecrane care au o grosime de sub 0,35 inci, ceea ce le permite sa fie integrate intr-un cadru mult mai compact. Cu toate acestea, inainte de a te entuziasma la gandul unor ochelari VR subtiri si usori de la compania Facebook, retine ca acesta e doar un prototip.

CITESTE SI:  Compania care va lansa lentile de contact AR

Asta inseamna ca, desi functioneaza, mai e nevoie de munca. De exemplu, compania Facebook mentioneaza ca ochelarii VR subtiri pot afisa imagini numai monocrome in acest moment, dar, in teorie, ar trebui sa fie capabili sa ofere o gama mai larga de culori, dar si solutii mai bune pentru a elimina pixelii vizibili.

CITESTE SI:  Noile casti wireless ale Microsoft - pret si autonomie

Acesti ochelari VR subtiri ai companiei Facebook din SUA sunt extrem de promitatori si, desi VR nu are parte aceeasi tractiune comparativ cu AR, sa speram ca portabilitatea ii va convinge pe oameni sa adopte realitatea virtuala in viitor. Ce parere ai despre asta? Crezi ca se va renunta la castile de realitate virtuala voluminoase in favoarea ochelarilor VR subtiri ai Facebook?