fbpx

De ce Microsoft va lansa jocuri Xbox pentru platforme non-Microsoft

De ce Microsoft va lansa jocuri Xbox pentru platforme non-Microsoft

Cu foarte putine exceptii, jocurile Microsoft sunt de obicei lansate doar pe Xbox si pe PC. Cu toate acestea, gigantul din Redmond a indicat ca unele jocuri viitoare ar putea aparea si pe platformele companiilor Sony si Nintendo.

Modul in care piata de console a functionat s-a bazat pe faptul ca companii precum Microsoft, Sony si Nintendo creau jocuri care erau exclusive pentru platformele si consolele lor proprii.

Aceasta este o incercare de-a companiilor de a se diferentia intre ele si de a atrage gameri de la alte platforme la propria platforma. Din pacate, acest lucru a dus la fragmentarea pietei, dar Microsoft spera sa rezolve asta in viitor.

CITESTE SI:  Lenovo Miix 520 este o alternativa grozava la Microsoft Surface

Vorbind pentru Game Informer, directorul Xbox Game Studios, Matt Booty, a indicat ca, in viitor, pentru a reduce fragmentarea pietei, Microsoft ar putea lua in considerare sa lanseze jocuri Xbox pe platforme non-Xbox, cum ar fi cele de la Sony si Nintendo.

Potrivit lui Booty din cadrul Microsoft, “Cred ca intrebarea are mai putina legatura cu: ‘Ar trebui sa fie pe Switch, ar trebui sa fie pe PlayStation?’ ‘Are logica pentru franciza?'”

CITESTE SI:  Cum e cartea de bucate oficiala pentru jocul Overwatch si ce pret are

Cu toate acestea, el mentioneaza ca asta nu inseamna ca jocurile exclusive vor disparea. “Dar, in mod evident, vom avea francizele noastre mari precum Forza, Halo si Sea of Thieves, acelea fiind proiectate de la bun inceput pentru a exista pe Xbox, cred ca asta va continua”.

CITESTE SI:  Ce pret are noul smartwatch hibrid LG Watch W7

Pana in prezent, lansarile Microsoft de jocuri au fost de obicei pentru platforma Xbox si pentru PC. Dar, in cea mai mare parte, nu prea am vazut un joc Xbox, cel putin nu unul proiectat si dezvoltat de Microsoft, sosind pe platformele altor companii. Ramane de vazut cand va fi realizata aceasta schimbare, dar ar fi ceva ce merita sa fie asteptat in viitor.

Sursa imagine: Flickr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *