fbpx
De ce Microsoft va inchide Mixer, serviciul de streaming de jocuri

De ce Microsoft va inchide Mixer, serviciul de streaming de jocuri

Acum ceva vreme in urma, compania Microsoft din SUA a lansat Mixer, un serviciu de streaming de jocuri rival pentru Twitch. Din pacate, acum compania din Statele Unite a anuntat ca isi va inchide serviciul, pe 22 iulie. Microsoft si-a explicat decizia de inchidere.

Acum cativa ani in urma, compania Microsoft din Statele Unite a decis sa intre pe piata de streaming de jocuri, lansand un serviciu de streaming rival pentru Twitch, adica Mixer.

CITESTE SI:  De ce e capabila aceasta camera web cu pret de 200 de dolari

Serviciul de streaming Mixer a devenit mai cunoscut atunci cand a reusit sa-l aduca pe cunoscutul streamer Fortnite, Ninja, pentru a transmite exclusiv pe noua platforma.

Cu toate acestea, se pare ca incercarea companiei Microsoft din Statele Unite de a intra in industria de streaming a ajuns (intr-un fel) la sfarsit.

Compania din Statele Unite a anuntat pe blogul Mixer ca, pe 22 iulie 2020, isi va inchide oficial serviciul de streaming de jocuri. Presupunem ca compania nu iese total de pe piata inca, avand in vedere ca va avea in continuare o prezenta sub forma unui parteneriat cu Facebook Gaming.

CITESTE SI:  Camera Canon mirrorless care poate captura fotografii de 400MP

Conform companiei americane Microsoft: “A devenit clar ca timpul necesar pentru a ne dezvolta propria comunitate a fost nerealist in raport cu viziunea si experientele pe care Microsoft si Xbox vor sa le ofere jucatorilor, asa ca am decis sa inchidem serviciul Mixer si sa oferim comunitatii asistenta pentru tranzitia la o noua platforma. Pentru a servi mai bine nevoile comunitatii noastre, am format o colaborare cu Facebook pentru a permite comunitatii Mixer sa treaca la Facebook Gaming”.

CITESTE SI:  De ce Twitch s-a gandit sa difuzeze seriale sud-coreene

Nu este clar ce streameri ai serviciului de streaming de jocuri Mixer al Microsoft intentioneaza sa treaca la aceasta schimbare, dupa inchidere. Cat despre streamerul Ninja, acesta a postat un tweet dupa acel anunt in care a precizat ca se va gandi in viitor ce decizie sa ia.