Unele jocuri ale dezvoltatorului Blizzard au incorporate instrumente care permit gamerilor sa creeze propriile campanii de gaming. Dar dezvoltatorul se gandeste sa-si aloce dreptul de a detine acele creatii create de gameri.
Legile pot fi ciudate si interpretabile. In functie de modul in care sunt scrise contractele si documentele legale, poti reusi sa gasesti lacune si portite.
Dezvoltatorul Blizzard a aflat acest lucru la modul serios cand creatia personalizata Defense of the Ancient, construita folosind instrumentul de creare de campanii din Warcraft 3 (joc de la acel dezvoltator), a nimerit in posesia companiei Valve care l-a folosit pentru a crea jocul DotA 2.
Compania de gaming Blizzard a trebuit ulterior sa vina cu propriul titlu de gaming – Heroes of the Storm – care, din pacate, nu a avut succesul sperat, sau succesul lui DotA 2, ceea ce o nemultumeste.
Acum, Blizzard a invatat din lectiile trecute si se pare ca intr-un update al Politicii de Utilizare Acceptabila din partea Blizzard, compania spune ca detine practic toate viitoarele jocuri personalizate create de jucatori, jocuri create folosind instrumentele din titlurile sale de gaming.
Asta inseamna ca, desi dezvoltatorii sunt bineveniti sa creeze titluri de gaming personalizate prin intermediului acelui instrument de editare de campanii, Blizzard le va detine, ceea ce impiedica alte companii de gaming sa creeze jocuri similare care ar putea fi derivate ale celor proprii ale dezvoltatorului si care folosesc aceleasi nume si personaje care apartin acelei companii.
Acestea fiind spuse, dezvoltatorul de gaming Blizzard intelege ca dezvoltatorii independenti trebuie sa-si castige existenta si, desi nu permit dezvoltatorilor sa se angajeze in exploatarea comerciala directa a creatiilor lor, compania le va permite sa accepte donatii. Donatiile le vor permite dezvoltatorilor sa-si compenseze timpul si resursele alocate pentru crearea acelor jocuri.