fbpx

De ce armata SUA nu mai recruteaza militari pe Twitch

De ce armata SUA nu mai recruteaza militari pe Twitch

Pana acum, armata SUA obisnuia sa recruteze militari folosind canalul sau de pe platforma Twitch. Practic, armata SUA are echipe e-sports care joaca jocuri precum Call of Duty, prin care spera sa recruteze noi militari. Cu toate acestea, aceasta si-a suspendat recrutarea de militari pe acea platforma.

Aceasta a intrerupt activitatea de recrutare pe contul sau de Twitch de recrutare, dupa ce a iscat critici din partea sustinatorilor Primului Amendament din cauza interzicerii unui utilizator (activist) care a intrebat despre crimele de razboi, in timpul unei transmisiuni live.

CITESTE SI:  Tara care va deveni a treia tara care aduce mostre de pe Luna pe Pamant

Utilizatorul, activistul Jordan Uhl, a scris ulterior un articol in The Nation criticand armata, Fortele Navale si Fortele Aeriene pentru folosirea platformei Twitch pentru recrutarea de militari.

Miercuri, Rep. Alexandria Ocasio-Cortez a declarat pentru publicatia Vice ca are de gand sa impiedice armata SUA sa foloseasca pentru recrutare Twitch si alte platforme similare.

Armata, Fortele Navale si Fortele Aeriene ale SUA au echipe e-sports care transmit pe Twitch. Dar, spre deosebire de canalele obisnute de pe Twitch, recrutorii militari joaca jocuri precum Call of Duty in timp ce discuta prin chat cu spectactorii despre viata in calitate de militari.

CITESTE SI:  Cum arata consola de jocuri Nintendo Switch cu Windows 10

Conform articolului lui Uhl, recrutorii interactioneaza uneori cu utilizatori foarte tineri de Twitch. In timpul unui stream de pe 8 iulie, Jordan Uhl a pus pe chatul canalului intrebarea: “Care este crima ta de razboi pentru SUA preferata?”

CITESTE SI:  Cum sustine Instagram intreprinderile marunte in contextul coronavirusului Wuhan

De asemenea, acesta a oferit un link catre o pagina Wikipedia care lista crimele de razboi ale armatei SUA. Jordan Uhl a fost interzis pe canal. Pe Twitter a aparut un clip video despre interactiunea dintre militari si activist.

Knight First Amendment Institute a raspuns miercuri, trimitand armatei SUA si Fortelor Navale o scrisoare in care condamna interzicerea activistului Jordan Uhl, considerand ca este o incalcare a dreptului la libera exprimare.