fbpx

De-asta Apple intenteaza proces impotriva Epic Games

De-asta Apple intenteaza proces impotriva Epic Games

O noua stire releva faptul ca compania Apple din Statele Unite intenteaza un proces impotriva studioului de gaming Epic Games care dezvolta jocul Fortnite. Exista cateva motive pentru acest nou proces.

Procesul judecatoresc dintre Apple si Epic incepe sa se adanceasca. Epic Games a depus recent o motiune care ar obliga compania din Cupertino sa permita ca jocul sau Fortnite sa revina in App Store, iar acum, conform unei stiri de la Reuters, Apple intenteaza un contraproces pentru Epic Games.

CITESTE SI:  Ce indica ca pe utilizatorii Apple nu prea ii intereseaza 5G

Procesul impotriva acelui studio de jocuri solicita despagubiri banesti pentru banii pierduti din App Store si pentru alte pagube ca urmare a faptului ca jocul Fortnite nu mai face parte din App Store.

E destul de ironic, avand in vedere ca Apple a fost compania care a eliminat jocul Fortnite pentru incalcarea termenilor si conditiilor App Store si tot aceasta intenteaza proces ca a pierdut bani dupa ce a eliminat Fortnite.

Pe langa despagubiri pentru pierderea de venituri pentru App Store, compania din Cupertino, Statele Unite, solicita si despagubiri pentru ca i-a fost afectata reputatia, ca urmare a proceselor in care a fost implicata, dar si ca urmare a unei campanii PR pe care Epic Games a lansat-o si care punea Apple intr-o lumina negativa.

CITESTE SI:  Ce fel de plastic foloseste Google pentru carcasele smartphone-ului Pixel 4a

Totul e destul de ironic. Daca Epic Games ar fi aderat la reguli si la regulamente, nu ar fi fost o problema. Acest lucru este valabil si pentru Apple pentru ca, daca ar fi permis jocului Fortnite sa revina in App Store, nu ar fi existat bani pierduti de pe urma jocului Fortnite pentru App Store.

CITESTE SI:  De ce unii dezvoltatori iOS prefera sa nu ofere aplicatii iOS pentru Mac-urile Apple Silicon

Nu e clar cand se va ajunge la o concluzie definitiva in aceste procese ale Epic Games si Apple, dar ar putea exista implicatii. Asta pentru ca cateva autoritati de reglementare din lume deja anchetau compania Apple din Statele Unite cu privire la un posibil monopol asupra aplicatiilor iOS.

Facebook