fbpx
Ce zgomot artificial vor genera masinile electrice Tesla

Ce zgomot artificial vor genera masinile electrice Tesla

CEO-ul Elon Musk al Tesla a declarat ca doreste ca masinile electrice ale companiei din Statele Unite sa genereze zgomote personalizate de claxon si de motor in viitor.

Incepand cu septembrie anul viitor, masinile electrice vandute in SUA vor trebui sa genereze zgomot artificial atunci cand circula cu o viteza de sub 30 de kilometri pe ora.

Datorita faptului ca masinile electrice se bazeaza pe un motor pe electricitate, acestea tind sa fie mai silentioase decat masinile cu motor cu combustie interna.

CITESTE SI:  Lovitura pentru Kaspersky! Compania de securitate a fost inlaturata de guvernul Statelor Unite din lista cu furnizorii aprobati

Desi un zgomot redus e bun pentru a atenua poluarea fonica, acest lucru nu e neaparat sigur pentru pietoni, pentru ca acestia s-ar putea sa nu observe ca autoturismul este in spatele lor sau ca vine de dupa colt.

De aceea, mai multi producatori incep sa implementeze sunete artificiale de motor pentru a alerta pietonii cu privire la prezenta autoturismelor electrice.

Daca detii un autoturism Tesla, ai putea fi incantat sa afli ca CEO-ul Elon Musk al Tesla a anuntat printr-un tweet ca masinile electrice ale companiei vor genera zgomote personalizate si artificiale pentru deplasare si pentru claxon.

CITESTE SI:  Mark Zuckerberg ar putea depune marturie inainte de Congres cu privire la scandalul datelor

Potrivit lui Elon Musk de la Tesla, el a indicat ca ne putem astepta chiar la zgomote precum cele de nuci de cocos, a la Monty Python, deci e posibil ca aceasta e o caracteristica pe care oamenii o asteapta cu nerabdare.

Nu se stie cand vor fi lansate aceste personalizari pentru masinile electrice Tesla. Daca esti un proprietar Tesla, ar trebui sa fii pe faza. Desi zgomotele de motor pot parea o caracteristica inedita, in UE s-a decis prin lege ca masinile electrice sa emita zgomot artificial, invocandu-se ingrijorarile privind siguranta.

CITESTE SI:  Apple isi extinde planul de invatamant de coding pentru universitatile din afara Statelor Unite

Acestea fiind spuse, acest anunt al lui Elon Musk de la Tesla nu vine ca o surpriza. O stire anterioara de Electrek spunea ca a fost descoperita o surpriza Monty Python in aceste autoturisme.