fbpx

Cum poti juca jocul Diablo din 1996 in browser

Cum poti juca jocul Diablo din 1996 in browser

Daca ai chef de jocuri video retro, afla ca acum poti juca Diablo original chiar in browser. Rivsoft iti permite sa incerci in browserul web versiunea shareware limitata a lui Diablo lansat in anul 1996.

Tehnologia a evoluat si a parcurs un drum lung, iar jocurile care necesitau in trecut multe resurse acum nu mai necesita atat de multe, raportat la nivelul de resurse de calcul disponibile in ziua de azi.

Sa luam ca exemplu jocul original Diablo al Blizzard. Acesta a fost lansat in 1996 si a contribuit la popularizarea genului RPG. Iar acum, dupa 23 de ani, il poti juca in propriul browser web.

CITESTE SI:  Cati oameni inca joaca jocul Solitaire al Microsoft

Da, asa e, poti practic juca primul joc din acea franciza in browser. Asta se datoreaza eforturilor GalaXyHaXz, un dezvoltator care e parte din proiectul Devilution Diablo al carui obiectiv este reconstruirea codului sursa al lui Diablo original din 1996.

Conform echipei, “Pentru a se asigura ca totul este pastrat asa cum este, Devilution prezerva totul asa cum a fost proiectat initial. Printre lucrurile pastrate se numara bug-urile si codul scris gresit in jocul original. Acesta serveste ca baza pe care dezvoltatorii pot lucra, ceea ce determina sa fie mai usor decat inainte sa actualizeze, sa repare si sa porteze jocul pe alte platforme”.

CITESTE SI:  Cum au accesat atacatori cibernetici din Coreea de Nord reteaua de bancomate din Chile

Odata ce codul este reconstruit, un grup de modderi denumit Rivsoft a aranjat lucrurile in asa fel incat Diablo din 1996 sa poata fi jucat in browser. Pentru asta, trebuie doar sa intri pe site-ul Rivsoft, sa descarci codul sursa si cam atat. Il poti juca in browser.

CITESTE SI:  O copie rara si sigilata a jocului NES "Stadium Events" s-a vandut pentru 42.000 de dolari

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca aceasta nu este versiunea completa a jocului din 1996, pentru ca altfel ar fi fost incalcat copyright-ul companiei Blizzard. In schimb, versiunea disponibila pentru browser este versiunea shareware a Diablo in care primesti doar primele doua parti ale temnitei.

Facebook