fbpx

Ce campionat de jocuri video va avea loc in ciuda pandemiei

Ce campionat de jocuri video va avea loc in ciuda pandemiei

Coronavirusul Wuhan a afectat anumite evenimente in care se aduna grupuri de oameni. Au fost afectate campionatele sportive, dar si campionatele eSports (de jocuri video). Cu toate acestea, un anumit campionat de jocuri video va avea loc in ciuda actualei pandemii.

O liga majora eSports este decisa sa permita organizarea finalei in persoana, in ciuda pandemiei de coronavirus Wuhan. Riot Games a anuntat ca Campionatul Mondial 2020 al jocului video League of Legends va avea loc la Shanghai in perioada 25 septembrie – 31 octombrie, finala fiind organizata pe noul stadion Pudong Soccer.

CITESTE SI:  Care-i singura tara in care se va lansa iPhone-ul dual-SIM, probabil

Dezvoltatorul sustine ca va impune masuri de siguranta, desi exista ingrijorari cu privire la eficacitatea acestora raportata la pandemie. Riot Games crede ca organizarea intregului campionat la Shanghai, in loc de o multitudine de orase, “va reduce calatoriile” si va contribui la controlarea mediului.

De asemenea, dezvoltatorul de jocuri video sustine ca primele etape nu vor implica participarea publicului in persoana si ca participarea publicului la finala va depinde de regulile locale pentru pandemie.

CITESTE SI:  Compania care va lansa lentile de contact AR

Riot Games nu a mentionat exact cand se pot astepta fanii la detalii despre bilete si despre masurile de siguranta, compania oferind o estimare vaga: undeva la sfarsitul verii.

Dezvoltatorul de jocuri Riot Games are cu siguranta in vedere practicile sporturilor conventionale care s-au bazat pe limitarea calatoriilor si pe fanii virtuali pentru a reduce riscul de infectari in perioada pandemiei.

Dar asta inseamna ca se impartasesc aceleasi neajunsuri. Avand in vedere ca un singur oras reduce calatoriile, nu se elimina calatoriile, iar echipele de gameri vor trebui sa calatoreasca in perioada pandemiei pe calea aerului pe intreaga planeta pentru a participa la campionatul de jocuri video.

CITESTE SI:  Ce aplicatii a retras Apple din App Store in China si de ce

De asemenea, nu s-a mentionat daca echipele de gameri vor fi intr-o “bula”, cat de des vor fi testate pentru coronavirusul Wuhan si ce se intampla daca gamerii de la acel campionat de jocuri video se imbolnavesc din cauza pandemiei. Asta daca se vor prezenta suficiente echipe de gameri.