fbpx
Cum ar putea arata controlerul PS cu touchscreen al Sony

Cum ar putea arata controlerul PS cu touchscreen al Sony

Controlerele DualShock 4 pentru PS ale Sony au ramas in mare parte neschimbate in cei peste 20 de ani de cand exista. La urma urmei, de ce sa schimbe ceva care merge?

Dar un brevet recent publicat indica faptul ca Sony ar putea lansa un controler DualShock 4 pentru PS cu ecran touchscreen. Adica touchpad-ul ar putea fi inlocuit de touchscreen.

Controlerul DualShock 4 lansat alaturi de PS4 in 2013 a venit cu touchpad. Acesta a adus o serie intreaga de alte functionalitati. Niciodata inainte un controler PS4 nu a venit cu touchpad.

CITESTE SI:  Creatorii iPhone-ului sunt ingrijorati ca suntem prea dependenti de smartphone-uri

Se pare ca Sony ar putea duce lucrurile cu un pas mai departe prin punerea unui touchscreen pe modelele viitoare. Sony a brevetat un DualShock 4 PS cu touchscreen integrat.

Diagramele brevetului arata un controler care e destul de similar cu DualShock 4, dar care vine cu ecran in loc de touchpad. Acest brevet a fost publicat in luna octombrie din 2018, insa Sony a inscris brevetul inca in 2017.

CITESTE SI:  Apple iPhone Xs si Xs Max sunt oficiale - preturi si specificatii

Descrierea brevetului Sony mentioneaza in mod explicit ecranul touchscreen de mai multe ori. “Un ecran de-a lungul suprafetei superioare a corpului principal intre prima extensie si cea de-a doua extensie” este un astfel de exemplu preluat din descriere.

Un ecran touchscreen in locul unui touchpad ar permite aparitia mai multor functionalitati interactive. Ecranul ar putea functiona cu aplicatii si ar permite controale cu gesturi chiar pe suprafata controlerului DualShock 4 pentru PS.

CITESTE SI:  Cum ajuta Qualcomm smartphone-urile sa primeasca Android P mai repede

Ceea ce e important de stiut in legatura cu brevetele este ca, desi adesea ceea ce descriu pare complet plauzibil, nu se poate spune cu certitudine daca acestea vor fi aduse la realitate. Asa ca, desi Sony a brevetat un controler DualShock 4 cu ecran touchscreen pentru PS, este greu de spus daca compania va lansa vreodata unul.