fbpx
Cum iti poti masura ECG-ul cu aceste smartwatch-uri Samsung

Cum iti poti masura ECG-ul cu aceste smartwatch-uri Samsung

Compania Samsung din Coreea de Sud a dezvaluit ca cele mai noi smartwatch-uri ale sale pot acum masura ECG-ul si in Statele Unite, dupa ce s-a autorizat acest lucru. De asemenea, s-au dezvaluit pasii pe care utilizatorii trebuie sa-i urmeze pentru a-si masura ECG-ul cu acele smartwatch-uri.

Utilizatorii de smartwatch-uri Samsung Galaxy Watch 3 si Galaxy Watch Active 2 din Statele Unite pot in sfarsit sa efectueze citiri de electrocardiograma (ECG) incepand de ieri, prin intermediul aplicatiei Samsung Health Monitor.

CITESTE SI:  De ce Sony restituie banii pentru jocul Cyberpunk 2077 unor gameri PS4 si PS5

Compania din Coreea de Sud a declarat in luna august ca functia a ajuns pe dispozitive dupa ce a primit aprobarea autoritatii FDA din Statele Unite.

Aplicatia ECG era deja disponibila in Coreea de Sud. Utilizatorii pot folosi aplicatia pentru a-si monitoriza ritmul cardiac pentru iregularitati si afectiuni precum fibrilatia atriala.

Cu toate acestea, functia respectiva nu detecteaza atacurile de cord. Pentru a folosi acea functie de pe aceste ceasuri inteligente de la compania Samsung din Coreea de Sud, utilizatorii trebuie sa se asigure ca smartwatch-ul e fixat corespunzator si sa-si aseze bratul pe o suprafata plana.

CITESTE SI:  Cum ar putea deveni calatoriile spatiale cu viteza luminii posibile

Dupa ce deschid aplicatia Samsung Health Monitor, utilizatorii trebuie sa atinga amprental butonul de deasupra, iar smartwatch-ul va masura ECG-ul. Utilizatorii vor putea putea introduce orice simptome asociate si pot trimite un raport furnizorului lor de asistenta medicala, de pe un smartphone Galaxy compatibil.

CITESTE SI:  De ce o femeie din statiunea lui Donald Trump a fost arestata

Smartwatch-ul Galaxy Watch 3 al companiei Samsung din Coreea de Sud are o serie de alte functii axate pe sanatate, iar unele dintre acestea au ajuns si pe Galaxy Watch Active 2. Compania Apple din Statele Unite a adaugat o functie ECG similara in Apple Watch Series 4 din 2018.