Compania Nintendo din Japonia a castigat un proces judecatoresc si astfel a evitat sa plateasca 10 milioane de dolari. Filiala sa din Statele Unite – Nintendo America – s-a razboit prin instante de circa 7 ani, iar verdictul final a fost in favoarea companiei japoneze. Acest proces judecatoresc lung si anevoios a implicat niste brevete despre care o alta companie spune ca Nintendo i le-a incalcat.
Dupa aproape 7 ani, compania japoneza a castigat un proces judecatoresc de incalcare de brevet care a implicat consola de jocuri Wii a sa. Marti, compania japoneza a anuntat ca o instanta federala din Dallas s-a pronuntat in favoarea sa si in detrimentul iLife Technologies, anuland o decizie anterioara din 2017 care ar fi obligat Nintendo sa plateasca daune in valoare de 10,1 milioane de dolari.
Procesul judecatoresc initial – care a fost inceput impotriva Nintendo America in 2013 – acuza filiala americana a companiei japoneze ca a folosit tehnologie de la iLife pentru a crea controlerul de miscare al Wii.
Acest brevet a fost in centrul cazului si descria o tehnologie conceputa pentru a detecta cand o persoana se dezechilibreaza si pentru a monitoriza bebelusii pentru simptomele sindromului de moarte subita la acestia.
iLife a cerut initial in procesul judecatoresc 144 de milioane de dolari si un ordin judecatoresc impotriva Nintendo. Cu toate acestea, in ultima hotarare, instanta a decis ca acuzatiile celor de la iLife nu sunt suficient de specifice.
Hotararea din procesul judecatoresc pune capat unui razboi juridic indelungat pentru Nintendo. Cazul a implicat ultimul dintre cele sase brevete pe care iLife a incercat sa le foloseasca impotriva companiei din Japonia. In 2019, Oficiul SUA pentru Brevete si Marci a declarat ca celelalte cinci brevete nu sunt valide. Ce parere ai despre acest litigiu si despre faptul ca compania japoneza a castigat?