fbpx

Cum arata aceste tatuaje nivelul glicemiei unui diabetic

Cum arata aceste tatuaje nivelul glicemiei unui diabetic

Gata cu tatuajele care sunt doar niste autocolante purtabile sau simple tatuaje. Oamenii de stiinta din Germania au dezvoltat unul real intradermal care le poate indica diabeticilor nivelul glicemiei pe care il are corpul lor, pe langa albumina si pH-ul.

Spilul cu diabeticii e ca trebuie sa-si stie in mod constant nivelul glicemiei pentru a se asigura ca nu devine prea mare. Asta inseamna ca, pe parcursul zilei, e posibil sa fie nevoie pentru diabetici de analize care implica inteparea cu acul de seringa, ceea ce poate fi destul de invaziv si deranjant.

CITESTE SI:  Ce joc s-ar putea sa nu poata rula pe Nintendo Switch, potrivit Bethesda

Dar se pare ca in Germania oamenii de stiinta au gasit o alternativa care implica tatuaje. Oamenii de stiinta au reusit sa dezvolte un tatuaj real care isi poate schimba culoarea pe baza nivelului glicemiei al diabeticului.

De asemenea, poate reactiona si la alti biomarkeri, cum ar fi la albumina si la nivelul pH. Asta inseamna ca, daca esti diabetic si vrei sa-ti verifici nivelul glicemiei, o privire rapida la acel desen tatuat iti va arata tot ce trebuie sa stii.

CITESTE SI:  Raspunsul companiei Huawei la smartphone-ul Galaxy S11 al Samsung

Acestea fiind spuse, tatuajele care masoara nivelul glicemiei inca nu au fost testate pe oameni. Potrivit cercetatorilor, “Modificarea corpului prin injectarea de pigmenti in stratul dermei este un obicei vechi de peste 4000 de ani. Acum, o tehnologie cosmetica functionala a fost dezvoltata prin combinarea tatuajului si a biosenzorilor colorimetrici. Senzorii de tatuaje dermali functioneaza ca ecrane de diagnosticare, prezentand schimbari de culoare in spectrul vizibil ca raspuns la variatii ale concentratiilor pH-ului, glicemiei si albuminei”.

CITESTE SI:  Cum va lupta BBC cu stirile false impreuna cu giganti tehnologici

Ramane de vazut daca acest lucru va deveni sau nu un lucru real pe care diabeticii il vor folosi. Intre timp, compania Apple lucreaza pentru a crea o modalitate non-invaziva de masurare a nivelului glicemiei diabeticilor prin Apple Watch.