fbpx

Ce problema a avut jocul Android Fortnite pentru ca nu s-a lansat pe Play Store

Ce problema a avut jocul Android Fortnite pentru ca nu s-a lansat pe Play Store

Compania Epic Games a ocolit Play Store pentru jocul Android Fortnite, lansand in schimb jocul Fortnite pe site-ul propriu. Aceasta decizie de evitare a lansarii pe Play Store a fost criticata la scara larga din punctul de vedere al securitatii. Reactia s-a dovedit rapid a fi justificata, dupa ce compania Google a descoperit o problema de securitate in programul de instalare al jocului Android Fortnite.

Decizia companiei Epic Games de a lansa jocul Fortnite pentru Android in afara Google Play Store a fost una interesanta. Era evident ca compania incearca sa evite sa imparta cu Google veniturile din achizitiile in-app care sunt generate in cadrul jocului Android.

CITESTE SI:  Ce joc video poti juca in Minecraft

Cu toate acestea, acest lucru a ridicat unele semne de intrebare, deoarece unii au pus la indoiala decizia de evitare a lansarii pe Play Store, in principal din motive de securitate.

Se pare ca scepticii au avut dreptate, deoarece se pare ca programul de instalare Android al jocului Android Fortnite a fost livrat cu o problema de securitate si, in mod ironic, compania Google a fost cea care a descoperit-o.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a deturnat cineva pentru un joc mobil

Aceasta problema de securitate ar fi putut fi detectata sau evitata daca jocul Fortnite ar fi fost lansat pe Play Store. Acestea fiind spuse, din fericire dezvoltatorii companiei Epic Games s-au grabit sa rezolve problema in mai putin de o zi, ceea ce inseamna ca este putin probabil ca problema de securitate a fost descoperita de atacatori si exploatata intr-o perioada atat de scurta de timp.

CITESTE SI:  Ce noi jocuri Google Assistant poti juca pe ecranele inteligente

Epic Games a cerut anterior companiei Google sa astepte 90 de zile inainte de a dezvalui problema, dar se pare ca Google a decis sa o dezvaluie mai devreme.

CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, nu a fost prea incantat de acest lucru, iar intre timp a oferit o declaratie pentru publicatia Android Central in care a spus despre compania Google ca este iresponsabila pentru ca a dezvaluit problema de securitate a Fortnite atat de curand.